[dropcap size=dropcap-big]U[/dropcap] stemde de coquilles met Vanilleboter tot uw favoriete gerecht van 2012. Terecht een toppertje, me dunkt.

Coquille-1

Het is echter tijd voor een traditionele – weliswaar korte – vooruitblik op 2013 en een nog kortere terugblik op 2012. 2012 was een vreemd jaar. Op professioneel en persoonlijk vlak startte het erg goed, maar eindigde in mineur. 2013 kan op die twee vlakken dus alleen maar beter worden.  Op kookvlak daarentegen was het over de ganse lijn een prachtjaar. Mijn drie doelstellingen voor 2012 waren:

  • De combinatie van smakelijke foto’s en lekkere recepten nastreven.
  • “Bekender” worden
  • Een gemiddelde van twee posts per week behalen.

Als ik naar het overzicht van 2012 kijk, dan denk ik wel dat de eerste doelstelling behaald werd. Een aantal marketingbedrijven pikten me op, nodigden me uit voor een aantal workshops en zelfs voor een weekendje weg. Ook de tweede doelstelling werd zo behaald. Tenslotte liet ik 106 posts op jullie los. Dat vooropgestelde gemiddelde werd dus mooi behaald.

Wat zou ik graag binnen een jaar kunnen schrijven?

  • De stelling “Een mix van foto’s en recepten” zou ik graag uitbreiden met “verhalen” zoals dat verhaal van mijn Oma Kroket. Een mooi portret, een interessant figuur en een smakelijk recept kunnen zo de basis vormen voor een boeiend verhaal. Voor 2013 heb ik al wat ideetjes, maar die zul je op tijd en stond wel ontdekken.
  • Hot Cuisine de Pierre als organisator van culinaire activiteiten. In 2012 organiseerde ik reeds een avond met whisky, een avond met Belgische wijnen, iets rond Music for Life, een picknick op een originele locatie, een bijeenkomst rond de Ronde van Vlaanderen en een aantal keer een huiskamerrestaurant. In 2013 wil ik, eenmaal terug een eigen plekje, dit veel meer doen: themamaaltijden, foodpairing, huiskamerrestaurantje spelen… Sowieso komt er al iets groot met de Ronde van Vlaanderen en waarschijnlijk ook een picknick op een geheime locatie. Spannend, I know.
  • In 2012 evolueerde mijn kunde van dit gerecht naar dit gerecht. Het is een mooie evolutie die ik graag in 2013 zou verder zetten: nog meer verfijndheid, meer spelen met atypische smaakcombinaties en niet alleen bij desserts.

Het gemiddelde van twee posts per week probeer ik verder te behouden, laat ons hopen dat ik nog meer opgepikt wordt en dan tenslotte dat de foto’s even goed blijven. Conclusie: 2012 was het jaar van de start en het was een goede start. 2013 moet echter het jaar van de bevestiging en vooral de onderscheiding worden. U weze dus gewaarschuwd!