[dropcap size=dropcap]D[/dropcap]e trip van twee weken geleden naar Bordeaux was erg gezellig. Ik kan wel stellen dat Bordeaux incroyable is. Incroyable, inderdaad.

Bordeaux Wine Trip 2013 sept-4 Bordeaux Wine Trip 2013 sept-109

I. Interessant is de regio zeker. Duizenden wijndomeinen zorgen voor een gigantisch aanbod aan allerhande wijnen. Ik proefde, rook, walste en leerde bij.

Bordeaux Wine Trip 2013 sept-91

N. Natuur is belangrijk voor de wijnbouwers. Ze moeten – willen of niet – overeen komen met moeder Natuur. De gezondheid van de wijnstokken, de rijpheid van de druiven en de kwaliteit van de wijn. Alles staat en valt met de grillen van moeder Natuur.

Bordeaux Wine Trip 2013 sept-83

Bordeaux Wine Trip 2013 sept-89

C. Chateaus, groot en klein, mooi en lelijk, ze zijn er in alle soorten en maten. De rode draad echter is de passie van de eigenaar voor zijn of haar druiven en de wijn. Of hun wijn eerder industrieel, natuurlijk of van topkwaliteit is, het maakt niet uit. Wanneer ze over hun wijn vertellen, stralen ze enthousiasme en passie uit.

Bordeaux Wine Trip 2013 sept-6 Bordeaux Wine Trip 2013 sept-7

R. Restaurants, Bordeaux telt er honderden en is duidelijk een stad van bon-vivants. Het avondmaal in Brasserie Bordelaise was duidelijk streekgebonden, maar echt lekker.

Bordeaux Wine Trip 2013 sept-60 Bordeaux Wine Trip 2013 sept-68 Bordeaux Wine Trip 2013 sept-70 Bordeaux Wine Trip 2013 sept-72 Bordeaux Wine Trip 2013 sept-73 Bordeaux Wine Trip 2013 sept-75 Bordeaux Wine Trip 2013 sept-78

O. Onclin, Monsieur Onclin produceert topwijnen. Zijn Villemaurine is een prachtdomein en dito kasteel. Hij gaf ons een inkijk in de productie en nodigde ons uit voor een heerlijk avondmaal met superwijnen. Dank u.

Y. Yves, een naam die veel voorkomt in Bordeaux.

A. Assembleren is typisch voor de wijn uit Bordeaux. We deden het zelf in de wijnschool van Saint-Emilion. Het is een moeilijke maar erg belangrijke taak, dat staat vast.

Bordeaux Wine Trip 2013 sept-53 Bordeaux Wine Trip 2013 sept-55

B.  Benoit was onze gids. Hij heeft zelf een klein wijndomein en geeft les aan de wijnschool van Bordeaux. Gedurende het ganse weekend nam hij ons mee op tocht. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk, dat staat vast.

Bordeaux Wine Trip 2013 sept-1

L. Likeurwijnen zijn in minder mate aanwezig in de regio rond Bordeaux. Cadlillac en Sauterne zijn de belangrijkste namen. Wij mochten er proeven. Ze zijn niet 100 procent mijn ding, maar deze kon ik wel appreciëren. Heerlijk met een stukje fruit, foie gras of dessert.

Bordeaux Wine Trip 2013 sept-103

Bordeaux Wine Trip 2013 sept-58

E. Emilion, Saint Emilion is een prachtdorp. De wijnteelt is er alom tegenwoordig, maar los van de wijn is dit dorpje echt een bezoekje waard. Authentiek en met een pracht uitzicht. En als je er dan toch bent, proef dan toch maar een van de wijntjes.

I N C R O Y A B L E

Incroyable, ja dat is oprecht wat ik van Bordeaux vind. Bedankt aan Bordeaux wijnen voor deze kans.