[dropcap size=dropcap-big]V[/dropcap]anavond vindt in een klein dorp in de buurt van Brugge een episch gevecht plaats. Ok, episch is misschien een beetje overdreven. Feit blijft dat ik een paar weken terug zo stoer was om Sven Coryn uit te dagen. Sven Coryn, nobele lezers, is een kereltje die als chef patissier werkzaam is in Le Jardin, een sterrenzaak in Knokke. Check zeker eens zijn blog. Zelf ben ik gebeten door de dessertmicrobe. Dat weet u natuurlijk al. Dus op die bewuste dag in mei vond ik het zo nodig om hem eens uit te dagen tot een dessert battle. Echte mannen plooien niet en Sven Coryn hapte toe. De bal ging aan het rollen en het idee werd verder uitgewerkt. We namen beiden een wijnkenner onder ons hoede. Ik ging voor mijn wijnbuddy Jelle De Roeck (blog). In het verleden werkten we namelijk al een paar keer samen. Sven nam zijn beste vriend Jonas Van Thillo, sommelier bij In De Wulf, onder zijn vleugels. Zo werden de twee teams gevormd.  Elk team mocht zes mensen meenemen.

Ali-Frazier

Het concept is eenvoudig. Er zijn drie thema’s.

  • Groenten/Kruiden
  • Freestyle
  • Chocolade/Kaas

Sven en ikzelf maken bij elk thema een dessert. Jelle en Jonas zoeken in overleg met respectievelijk mezelf en Sven naar een passende wijn bij elk gerecht. Om rustig te beginnen maken Sven en ikzelf nog een hartig hapje. Als afsluit maken we allebei een eigen praline. Een gewone praline wordt het echter niet. Waarom niet, dat kan ik nog niet vertellen. Het winnende team is het team dat de beste combinaties weet te vinden.

Sinds zondagavond ben ik al aan het werk. Jelle reed al het ganse land door op zoek naar atypische wijnen. We zijn dan misschien de underdogs, maar zullen ons vel duur verkopen. Volg ons via #DB13 op Twitter of Instagram. Uiteraard krijgt u het verslag later nog te lezen.

May the best team win!

team pieter