[dropcap size=dropcap]E[/dropcap]en maand geleden verbleef ik welgeteld 24 uur in Brussel. Eén etmaal lang trok ik door de hoofdstad. Een weekendje weg in eigen land, altijd leuk, nietwaar?

De zaterdagmiddag gingen we op foodie tour in Brussel-Centrum. In Café Métropole gingen we voor een koffietje. Kwestie van genoeg energie te verzamelen voor een drukke namiddag.  Daarna trokken we richting Sint-Katelijne. Die buurt begint stilaan op een culinair walhalla te lijken Crèmerie de Linkebeek, Champigros en de Noordzee, en verschillende Aziatische supermarkten, het houdt maar niet op. We gingen voor een ijsje bij Comus aan de Baksteenkaai, wat koekjes bij Maison Dandoy en een lekker biertje in de immer sympathieke café De Monk.

IMG_7973

IMG_7978

IMG_7999

IMG_7995

Helaas was het dan al tijd om naar het hotel terug te keren. We verbleven in het prachtige Pullman hotel aan het Zuidstation, één van de betere hotels in Brussel. Het hotel is ideaal bereikbaar, maar beschikt vooral over een erg stijlvol interieur en erg mooie kamers. We gingen voor een diner in hun Frans-Italiaans restaurant met overigens erg voortreffelijke wijnen. Onze drukke avond sloten we af met nog een extra glaasje rode wijn en zicht op Brussel by night. ’s Morgens stond er een erg lekker en verzorgd ontbijtbuffet voor ons klaar.

HÔTEL PULLMAN BRUSSELS MIDI-7431

Na deze smakelijke start restte ons nog één activiteit op zondag. Kenners van onze hoofdstad weten dat er 1 place-to-be is op zondagmorgen. En toevallig lag ons hotel op welgeteld 30 meter van die foodie hotspots: de Zuidmarkt.

IMG_7931IMG_7935IMG_7940IMG_7950IMG_7956   

Voor IR en mezelf is dit keer op keer een vakantiegevoel. Rond het Zuidstation is er een gigantische markt met al het lekkers dat u zich maar kan inbeelden. Roepende marktkramers, een overdaad aan fruit en groenten, spotgoedkope prijzen, pasta, olijven, rijst, … ik waande me ergens in Zuid-Europa. En uiteraard kochten we weer veel te veel. Met olijven, artisjokken, courgettes, ananas, feta, mango’s, munt, avocado’s en tomaten zat onze koffer overvol.

Het moge duidelijk zijn: onze hoofdstad heeft veel te bieden. De 24 uren van Brussel waren vruchtbaar, interessant én lekker!

Bedankt aan het Pullman Hotel voor de gastvrijheid en de overnachting.