[dropcap size=dropcap-big]W[/dropcap]Weekendesk richt zich op het aanbieden van themaweekends in Frankrijk en de Benelux. Al meer dan 12 jaar kun je op weekendesk.be terecht voor allerhande arrangementen. Welness, gastronomie, sport, familie, kinderen en romantisch, het zijn maar enkele van de vele mogelijkheden. Ben je op zoek naar een arrangement of een weekendje weg, dan is Weekendesk echt wel een handige website.

Chateau Tilques-4

Dankzij Weekendesk trok ik vorig weekend samen met PJB naar Château Tilques, op enkele kilometers van het Noord-Franse Saint-Omer voor een gastronomisch weekend. Een viersterrenhotel met 53 kamers op een prachtig domein van 4ha, een driegangenmenu en een ontbijtbuffet zorgden voor hoge verwachtingen. Na een hartelijke ontvangst kreeg ik mijn kamer in “Le Pavillon du Parc” toegewezen. Kamer nr. 50 was ruim, klassiek ingericht, met zicht op het bos. Met het zakje Babeluttes du Nord kon mijn weekend niet veel beter beginnen. De namiddag werd gevuld met een duik in het zwembad, een korte wandeling en de nationale sport van Frankrijk: petanque.

Chateau Tilques-3

Chateau Tilques-1

Chateau Tilques-9

Chateau Tilques

Chateau Tilques

Het hoogtepunt van de dag, na mijn klinkende overwinning in petanque dan toch, was het diner met drie gangen in hun restaurant Le Vert Mesnil. Na een glaasje champagne “Brut Mosaque Jacquart” en een lekker hapje met curry, broccoli en garnaal werd de eerste topper geserveerd: Coquilles met hazelnootolie, aardpeer, en emulsie van schelvis. Zowel de presentatie als de smaken waren top. Omdat ik zin had in een glaasje rood werd me een Saint-Emilion uit 2011, Château Tour Puyblanquet voorgeschoteld. Deze jonge lichte rode wijn werd me aangeraden door de sommelier. Naar mijn bescheiden mening ging het inderdaad zeer goed samen met het gerecht. De coquilles werden gevolgd door een hoofdgerecht met filet van tarbot, een rokerige emulsie, wintergroenten en Brusselse spruiten. Ook dit gerecht zag er alweer lekker uit en smaakte ook zo. Het dessert zou echter zorgen voor de tweede topper. PJB koos voor een ruime kaasschotel, terwijl ik – uiteraard – opteerde voor een zoet dessert: “gianduja chocolade, merengue en cacao”. Het was echt zeer lekker.  Ik koos voor een regionale sprankelende rode dessertwijn “Perlé des Grosseille”. Prachtcombinatie, als je het mij vraagt. Een koffie en een whisky (Cognac voor PJB) sloten de eerste dag op geslaagde wijze af.

Chateau Tilques

Chateau Tilques

Chateau Tilques

Chateau Tilques

Chateau Tilques

Chateau Tilques

Chateau Tilques

Chateau Tilques

Chateau Tilques-42

Het voordeel van zicht op het bos is dat je ’s morgens wakker wordt en een heerlijk uitzicht hebt. De ochtendwandeling door het park was dan ook een ideale start. Het tweede culinaire hoogtepunt van het weekend was het ontbijt. Het werd een heus buffet met alle mogelijke lekkernijen. Ideaal op een zondagmorgen, me dunkt.

Chateau Tilques-44

Chateau Tilques-51

Chateau Tilques-56

Chateau Tilques-59

Chateau Tilques-62

Chateau Tilques-61

Chateau Tilques-60
Chateau Tilques-58

Het werd zo echt een geslaagd weekend. Niet alleen de gastronomie, maar ook de service en ontvangst waren ongezien goed. Een aanrader.

Chateau Tilques-47

Meer informatie

Weekendesk

 Facebook & Website

Hotel “Château Tilques”

Website Weekendesk

Website Najeti

FINN

Website

Facebook

Twitter