[dropcap size=dropcap-big]M[/dropcap]et mijn creatie “Spritomania” nam ik deel aan een wedstrijd rond koken met frisdrank. Uit alle inzendingen werden uiteindelijk drie finalisten gekozen. Ik was één van de drie. Hoera! Gisteren vond dan de finale plaats in “Le Grand Cabaret”, het restaurant van Vincent Florizoone in Nieuwpoort. Samen met de dames van Hap&Tap en de Foodmadam streed ik om de overwinning.

Het gerecht van de inzending werd iets aangepast. Ik verwijderde de mayonaise van pistache en voegde een praline, een chip van Granny Smith en een extra gel van appel toe. In plaats van een gerecht op basis van pistache, appel, limoen en munt werd het zo een gerecht met slechts drie hoofdsmaken: appel, limoen en munt. Less is more, weet je wel. De praline werd gevuld met een vloeibare vulling op basis van appel en wat yoghurt. De vulling werd vervolgens omhuld met een dun laagje witte chocolade. De sorbet werd, zoals je hier kan lezen, gemaakt met Sprite en limoen. Fris en groen, zo wilde ik het gerecht graag. Oordeel zelf maar….

spritomania finale-3

De jury proefde en selecteerde een winnaar. Wie gisterenavond een blik geworpen had op de sociale media, weet het al. Hot Cuisine de Pierre won de wedstrijd. Ik dank de jury voor dit heerlijke verdict.

Schermafbeelding 2013-06-28 om 12.46.29