[dropcap size=dropcap-big]I[/dropcap]n mijn vorig bericht kon je al lezen hoe ik dankzij mijn wilde keukendeerne mayonaise gemaakt heb. Dit was niet toevallig. Die mayonaise had ik namelijk nodig voor het gerecht dat nu volgt. Het zat zo. Zaterdag was het mooi weer, zeer mooi weer zelfs, en ik had wel zin in een barbecue. Ten tweede had ik ook een pakket van Camp’s gekregen. Met Camp’s bedoel ik niet mijn kookbuddy de heer M. Camps, maar wel degelijk de firma Camp’s. Het toeval wil dat zowel M. als de firma bekend staan voor hun pickles. De firma was echter op zoek naar lekkere recepten met hun pickles. Challenge accepted en dus maakte ik iets met pickles voor op de barbecue. Ik creëerde een Hot Burger de Pierre op basis van rundsvlees met bacon, gegrilde paprika en een mayonaise van pickles.

Spermalie en burger-26

Wat heb je nodig? (4 hamburgers) Voor de burger: 200g filet américain, 200g rundsgehakt, 1ei, 20g paneermeel, peper, zout, ½ koffielepel komijn, ½ koffielepel paprikapoeder, chilipoeder; 4 ciabattabroodjes; 1 rode paprika; 1 ajuin; 4 sneetjes gerookt spek; wat ijsbergsla; voor de Mayonaise van Pickles: 3 EL Mayonaise, 3EL Ketchup, 3EL Pickles, currypoeder.

Maak de mayonaise. Meng met de pickles en de currypoeder. Hou koel. Meng alle ingrediënten voor de burger. Breng op smaak met peper en zout. De toevoeging van filet américain zorgt, volgens mijn slager, voor een minder droge burger. Rooster de broodjes in de oven. Snij de ajuin en de paprika in ringen. Gril de groenten, het spek en de burger op de barbecue. Beleg het broodje met de sla, paprika, ajuin, burger en spek. Werk af met de picklesmayonaise. Smakelijk! Dit gerecht kun je trouwens ook als hapje serveren. Halveer dan gewoon de burgers.

Spermalie en burger-10 Spermalie en burger-14 Spermalie en burger-11 Spermalie en burger-15 Spermalie en burger-23 Spermalie en burger-24 Spermalie en burger-25  Spermalie en burger-27

Meer info: Camp’s