[dropcap size=dropcap]E[/dropcap]ergisteren liep ik rond in de Origin’o in Gent. Mijn oog viel op verse cornichons. Mijn hartje ging sneller slaan. Dit was het moment waarop ik lang gewacht had. Het was tijd voor mijn eerste ervaring met inleggen. Het was tijd voor een experiment: het cornichon experiment. Geen idee hoe de cornichons er na x aantal weken zullen uitzien. Ik geef u nu alvast het recept. Het resultaat, dat is voor later.

Recept: Hot Cornichons de Pierre

Nodig: 500 ml natuurazijn, 200 ml witte wijnazijn, 500 ml water, 40g zout, dille, zwarte peperbollen, een chilipeper, peterselie, sjalot, kruidnagel, mosterdzaad, kardemomzaad, 80g suiker, 700g cornichons.

Werkwijze:  Was de cornichons. Breng 7dl water aan de kook, voeg 40g zout toe. Wanneer het water kookt, giet je het over de augurkjes. Laat dit een nacht trekken. Zo wordt de schil zacht en de augurk proper. Breng de volgende dag het water en de azijn aan de kook. Voeg de suiker en wat andere ingrediënten naar keuze toe. Laat 10 minuten trekken, terwijl het zachtjes kookt. Doe de cornichons in bokalen en overgiet met het kokende water. Sluit de bokalen en draai ze om. Laat de bokalen zo even staan. Draai ze na een paar uren terug om en zet op een koele plaats.

Geen idee tot wat dit experiment zal leiden. Hopelijk volgt er hier binnen een paar weken een foto van een overheerlijke Hot Cornichon de Pierre.

cornichons-3-2cornichons-1-2cornichons-2-2