IMG_0017

[dropcap size=dropcap-big]I[/dropcap]k schrijf dit vanuit de Hikabari 465. De naam klinkt als een of andere nieuwe stofzuiger, robot of andere nutteloze uitvinding. Het is echter een trein, meerbepaald een Bullettrain, die me op 2u45 minuten 520 kilometer ver voert. Dankzij mijn Japan rail pass kan ik gebruik maken van dit toptransportmiddel. De trein voert me vanuit Tokyo langs Mount Fuji, over de zee, door steden, dorpen en het platteland naar Kyoto.

IMG_0020

Tokyo heeft na amper vier dagen al een diepe indruk op me achter gelaten. Zondag, de dag van mijn aankomst, en maandag, de dag dat het sneeuwde, heb ik op zich niet veel gedaan. Dinsdag en gisteren maakten het echter ruimschoots goed. Verder weet ik niet zo goed hoe en waar te beginnen. Ik zou je kunnen vertellen wat je moet eten om een sumoworstelaar te worden. Ik kan je uitleggen op welke manier je noedels moet eten of zeggen waar je de koffie met het beste uitzicht kan krijgen. Ik heb momenten beleefd die nu al in mijn top vijf van beste momenten op reis ooit staan. (Mede dankzij T uit Duitsland en E. uit Canada, waarvoor dank) Verder kan ik u vertellen hoe behulpzaam ze zijn, waarom er zoveel automaten zijn en waar je de gekste vissen kunt kopen. Deze onderwerpen en nog veel meer lekkers krijg je op tijd en stond wel voorgeschoteld.

IMG_0007

Toch nog even dit. Tokyo is echt een wonderbaarlijke en gekke stad. Neem de culinaire finesse en culturele verfijning van Parijs, de omvang en gebouwen van NY, de drukte van Wallstreet en the City in Londen, overgiet dat met een Aziatisch sausje en breng op smaak met wat Japanse rariteiten. Dit zorgt voor een mix van culturen, mensen, gebouwen en wijken. Tokyo is niet zomaar een metropool, het is een kosmopool die bruist, leeft en ongemeen interessant is. Wat een gekke stad, echt waar. Je hoort me nog.

PS: Klik op de foto’s voor een grotere versie