[dropcap size=dropcap-big]M[/dropcap]omenteel ben ik in Kanazawa, een stadje in het Westen van Japan aan de Japanse zee. Ik schrijf deze keer dus niet vanuit een trein, maar ik wil u toch een kleine anekdote over mijn laatste treinreis vertellen. Een droom kwam namelijk uit. Ik arriveerde in Kanazawa met een trein, genaamd de Thunderbird 23. Geef maar toe, wie droomde er nooit van met een Thunderbird te rijden?

Hier blijf ik nog tot 29 januari. Dan vertrek ik naar Tokyo voor een laatste tweedaagse. Wat is er allemaal gebeurd sinds ik in Hiroshima aangekomen ben? Het bezoek aan het museum rond de atoombom en het Peace park was uiteraard zeer aangrijpend en interessant. Op culinair vlak maakte ik kennis met de lokale specialiteit: okonomiyaki. Tijdens mijn tweede dag bezocht ik het prachtige eiland Miyajima en de Mount Misen. Ik vond er een heerlijke locatie om te lunchen en maakte er van dichtbij kennis met de plaatselijke bewoners. Zoals beloofd volgt er na mijn thuiskomst een meer gedetailleerd verslag.

IMG_1520

IMG_1776

IMG_1878

IMG_1873

IMG_1926

Sinds vrijdag verblijf ik bij een Belgische vriendin, die hier werkt in Kanazawa. Vrijdagavond proefde ik van Kanazawa Curry, een lokale specialiteit. Vandaag trokken we naar het Oesterfestival in Anamizu, een stadje op een uur rijden van hier. Het sneeuwde erg hard, maar onder de tenten was het best wel warm. Honderden Japanners, rijen vol barbecues en zakken oesters voor 1000 Yen, meer had ik niet nodig. Vanavond sloot ik deze heerlijke dag af met het al even heerlijke en beruchte Wagyu beef.

 

IMG_1968

Wat er allemaal nog op het programma staat, laat ik wel nog weten. Kaiseki, sake en izakaya zijn alvast een tipje van de sluier. Vrees dus niet, u hoort nog van me.

IMG_1800

PS: Toch nog even een speciale vermelding aan mijn host uit Kyoto, Eri. Ze stuurde me haar geliefde toestel, waarmee je takoyaki kan maken, op naar Kanazawa. Het doel is duidelijk: mijn vrienden en gasten takoyaki leren maken. De umeshu – Japanse likeur -, de takoyakisaus, de Kanazawa curry pasta en de sake (flesje en glaasjes) zijn reeds ingekocht. Verwacht u dus maar aan een Japans feestje.