[dropcap size=dropcap-big]I[/dropcap]k ga er deze keer echt niet veel woorden aan vuil maken. In de Vlaanderenstraat huist er al een tijdje een echte taartentovenaar. Zijn huisje is strak en modern, zoals het een hedendaagse tovenaar gebiedt. Ga echter gewoon naar de Vlaanderenstraat 24, koop één van zijn creaties en oordeel zelf hoe goed deze man is.

joost arijs

Een week of twee terug trok ik zelf naar de Vlaanderenstraat. De klant voor me maakte het kiezen iets gemakkelijker door quasi de helft van de resterende taartjes mee te nemen.  Deze drie schafte ik me aan.

1. yoghurt exotisch fruit pistache

2. pistache bosaardbei platte kaas

3. mascarpone appel karamel

joost arijs klein-5

joost arijs klein-4

joost arijs klein-6

De kleuren, de luchtigheid, de smaken, de texturen, hoe hij het doet, ik weet het niet. Het is pure zoete magie. Mocht u zich afvragen of dit alles niet zeer veel kost, dan kan ik u gerust stellen. De prijs zit snor. Voor een dergelijk taartje betaal je tussen de drie en vier euro. Wie het niet zo voor taart heeft, kan bij hem ook terecht voor pralines, koekjes, macarons en zelfs ijs. De macarons en de pralines werden eerder al door mij geproefd en goed bevonden.

Wie overtuigd is, geef ik nog één tip. Ga vroeg op de dag, want er is een reële kans dat de toonbank ’s avonds leeg is.

joost arijs klein-7 joost arijs klein-9 joost arijs klein-11

Joost Arijs

Vlaanderenstraat 24

9000 Gent

http://www.joostarijs.be

Open van woensdag t.e.m. zaterdag van 09:00 tot 18:30
Op zondag van 09:00 tot 16:00
Gesloten: maandag en dinsdag