[dropcap size=dropcap]E[/dropcap]r zijn zo van die winkels, waar ik altijd wel eens binnenspring. Oil&Vinegar is er één van. Daar valt altijd wel iets te knabbelen of te proeven. Groot was dan ook mijn vreugde toen er plots een aantal sausjes, chips en koekjes in mijn brievenbus zaten. Oil&Vinegar heeft namelijk een aantal nieuwe Spaanse lekkernijen in hun gamma zoals Salsa Verde, Salsa Brave Rosso, … Ik moet echter bekennen dat ik  nogal kritisch sta tegenover al die voorgemaakte shizzle wizzle (zie ook Tom Boonen zijn smurrie). “Eerst proeven, dan schrijven” is dan ook mijn leuze.Proeven, allemaal goed en wel, maar op je eentje proeven is behoorlijk saai en asociaal. Als er nu één woord is, dat Hot Cuisine de Pierre niet wil zijn, is het asociaal. Een aantal vrienden werden opgetrommeld, de schuimwijn kwam uit de kast – koelkast -en de sausjes sprongen de tafel op. Het proeven kon beginnen.

De bubbels, de vrienden en het eten waren de perfecte elementen voor een gezellige avond, dat is een feit. De hamvraag is natuurlijk of de Salsa Verde, aïoli en de Salsa brava rosso lekker waren. Wel, verdorie, ja, het was lekker. Onze kritische geesten – jaja ik was niet de enige moeilijke mens – konden het nieuwe Spaanse gamma van de “Olie&Azijn”-winkel wel pruimen. Ik zal u zelfs meer zeggen. Onze favoriete combinatie bestond uit de grote chips ‘Patatas” met de rode pikante dipsaus “Salsa Brava Rosso”.  Die laatste was echt pittig en erg smaakvol. Dit is niet optimaal bij een fragiele schuimwijn, dat weet ik wel, maar soms doet dit er ook niet toe. Conclusie van de avond: heb je geen zin om te koken en wil je gewoon snel wat lekkere dipsauzen, dan heeft Oil&Vinegar best wel wat te bieden.*

* Het vierkoppig testpanel werd zorgvuldig samengesteld op basis van lengte, provincie, graad van sympathiek zijn en smaakvermogen.

Voor meer informatie over Oil & Vinegar: check de website.

Oil & Vinegar-6

Oil & Vinegar-4

Oil & Vinegar-1