[dropcap size=dropcap-big]U[/dropcap] kon het hier al lezen. Een paar weken geleden werkte ik het culinair gedeelte van een vrijgezellen uit. Met het stralende weer in het achterhoofd voorzag ik ondermeer een zuiderse couscoussalade. Dit smakelijke gerecht past ook nu perfect bij de huidige en komende zomerse temperaturen.  Een maaltijdsalade als lunch, een gerecht tijdens een picknick of een snel klaargemaakt avondgerecht, de veelzijdigheid is troef.

Ingrediënten: 1 rode ui, 4 chorizoworstjes, gemalen chilipoeder, 200g couscous, 350ml bouillon, rozemarijn, wat jonge spinazie, peterselie, fetakaas, citroen, mayonaise, look, peper, zout, geroosterde amandelschilfers.

Werkwijze: Bak de fijn gesneden ui, chorizo, chilipoeder en rozemarijn. Laat de couscous gaar worden in de bouillon. Meng het chorizomengsel onder couscous. Laat afkoelen. Meng de feta, de spinazie en peterselie onder de couscous. Breng op smaak met peper en zout.

Maak mayonaise (recept: link)  – of koop mayonaise – en laat wat geplette look trekken in de mayonaise. Serveer de couscous met een partje citroen, wat lookmayonaise en geroosterde amandelschilfers.

Dit aangepaste recept is gebaseerd op dit van Donna Hay, uit Simple dinners, pg 68.

chorizo-5 chorizo-6 chorizo-1 chorizo-3