[dropcap size=dropcap-big]H[/dropcap]et is hier kalm geweest. Zeer kalm zelfs. Sinds februari kwam ik moeilijk aan bloggen toe. Nochtans heb ik heel wat materiaal aan de kant staan. Er was die zalige reis naar Japan, waar ik u wel nog het een en het ander kan over vertellen. Ik leerde mijn moeder haar specialiteit, oliebollen, maken. Samen met @jdr en @pievdb werden wijn en food bloggers voor één avond dikke vrienden. Ik bezocht een huiskamerrestaurant bij Kokker-Ellen. Op een winterbbq verzorgde ik het dessert voor zeventig man. Twee weken lang gaf ik les in De Panne om het daarna onverwacht te proberen in de keuken van een restaurant. Al vlug kwam ik tot het besluit dat de activiteiten van Hot Cuisine de Pierre en het leven in de keuken niet te combineren vielen. Daarop heb ik beslist om dat eerste luik verder uit te bouwen en het professioneel ergens anders te zoeken. Er staat namelijk veel op til. Vrijdag ga ik dineren met een aantal topbloggers, in mei werk ik samen met Belgian Wines en vanaf juni wordt het allemaal misschien nog een beetje gekker. U krijgt alles op en tijd en stond te horen, dat beloof ik plechtig.

Paul_deman_003

De meeste vrije tijd ging de voorbije week echter uit naar een event, dat een beetje uit zijn voegen aan het barsten is. Vorig jaar organiseerde ik een “bier, stoofvlees en koers”-namiddag met de ronde. (zie: Tour of Flanders) Ik had het er al over in deze post: Het Verzet viert. Zondag is het dan eindelijk de grote dag. Zestig mensen zullen in een tot “grootmoeders living” omgebouwde ruimte genieten van heerlijk eten, aangepaste bieren van wereldklasse, zeer veel sfeer en uiteraard De Ronde van Vlaanderen. Alles werd grafisch tot in de puntjes uitgewerkt door een aantal steengoede grafisch ontwerpers. De inrichting is in handen van het Nationaal Wielermuseum en interieurvormgevers. En het eten, tjah daar kijkt Hot Cuisine de Pierre voor. Een voorsmaakje zag u alvast op de eerste foto. Elk gerecht wordt opgedragen aan een winnaar van De Ronde. Zo wordt het voorgerecht (Tartaar van de Bavette van Het West-Vlaams Rood Rund. Dank u, Hendrik Dierendonck) opgedragen aan Paul Deman, de eerste winnaar ooit. Illustrator Joris Thys maakte er een passende tekening bij. Uiteraard krijgt u het verslag van zondag volgende week te lezen. Alle informatie vindt u op www.facebook.com/wijzijnhetverzet of www.wijzijnhetverzet.com.

Planet Spermalie 2.14-3

De voorbije weken ben ik echter ook blijven gaan naar Spermalie. Bij 2.14 had ik mijn fototoestel alweer niet mee, dus daarom toon ik u enkel de foto’s van gisteren, 2.15. Het was een zeer leuke les, met een aantal simpele maar lekkere gerechten. Het eerste gerecht bestond uit gerookte paling, briochebrood, Griekse yoghurt met komkommer en chips van peterseliewortel. Het was een heerlijk fris voorgerecht, dat je zeker als hapje kunt gebruiken.

Planet Spermalie 2.14-5

Het hoofdgerecht bestond uit een Filet Pur van kalf met asperges en dragonsaus. Het vlees werd licht aangekleurd en samen met spinazie, champignons en gandaham in bladerdeeg gedraaid. De combinatie was uiterst lekker.

Planet Spermalie 2.14-8

Het dessert lijkt misschien moeilijker dan het is. Het is een exotische fruitsalade, bestaande uit kiwi, meloen, mango en boomtomaten. Daarbij werd ijs van vanille en steranijs geserveerd. Alles werd met een soepje van passievrucht overgoten. Ondanks het koude weer, zag ik me al in de zomer, na een heerlijke barbecue van dit dessert proeven. Planet Spermalie 2.15 was een toppertje, alweer.