[dropcap size=dropcap-big]V[/dropcap]andaag zijn we woensdag. Dat betekent dat we gisteren dinsdag waren.  Dinsdag, dat betekent Koppen, de tweede aflevering van Komen Eten en commentaar op de Extra Time aflevering van maandag. Voor mij persoonlijk betekent dinsdag Spermalie. De trouwe lezers onder u zullen dit echter al wel weten. Gisterenavond trok ik dus voor de zoveelste keer naar de Tweebruggenstraat in Gent. Op het programma stond een toen nog onbekend, maar hoogstwaarschijnlijk alweer lekker menu. Tijd voor een summier (foto)verslag.

Spermalie 2.17-6

Spermalie 2.17-7

Het voorgerecht was een bladerdeegtaartje van tomaat, scampi en rucola met wasabi-ijs en komkommer. Nu, dat ijs van wasabi van ik op zich wel een leuk idee. Ware het niet dat ik niet echt een wasabifan ben. De rest was zeer zeker lekker en het zag er best keurig uit. Persoonlijk zou ik het echter niet in die vorm presenteren of in die combinatie maken. Conclusie: een aarzelende start van de avond.

Spermalie 2.17-1

Spermalie 2.17-2

Spermalie 2.17-3

Spermalie 2.17-4

Spermalie 2.17-9

Het tweede gerechtje, dat was gelukkig andere koek. Die spreekwoordelijke koek bestond uit piepkuiken met kreeft, gewokte groentjes, rode curry en zwarte lasagne. Ik moet bekennen dat het best wel wat werk is om dit gerecht te maken. Echter, wat een smaakbom. De saus was misschien niet de meest gezonde, maar wel een zeer lekkere versie. Verse kreeft en een schattig piepkuiken, dat kan alleen maar smaken. De zelfgemakte zwarte lasagne was natuurlijk ook een leuke toevoeging. Conclusie: Chef Jurgen rocks, want dit was echt wel een topgerechtje.

Spermalie 2.17-12

We sloten de avond af met een dessert bestaande uit gel van mango, aardbeiensorbet en kletskoppen. Het resultaat was een lekker, simpel en vooral fris gerecht. De sorbet was echt onovertroffen. Binnenkort heeft mijn grootvader weer van zijn befaamde aardbeien. Deze sorbet maak ik zeker. Conclusie: Chef Jurgen rocks again. De optelsom van de avond eindigt dan ook op 2-1. Alweer een geslaagde avond dus.

Spermalie 2.17-10

Tenslotte wou ik even vooroplopen op de feiten. Volgend jaar ga ik naar het derde jaar. Dat staat nu al vast. Hoogstwaarschijnlijk heb ik dan dezelfde chef als vorig jaar: René Debaets. Ik moet toegeven dat ik er nu al reikhalzend naar uitkijk. Niet dat het dit jaar niet goed is, integendeel, maar er staan toch wat coole, ferm uitziende gerechtjes op het programma. De foto zegt, denk ik alles. Tot de volgende.