[dropcap size=dropcap-big]G[/dropcap]isteren was het dan eindelijk zover: de laatste kookles van het (tweede) jaar. Volgende week staat ons nog een banket in Brugge te wachten. De lessen zelf zijn echter gedaan. Verwacht u later nog aan een overzicht van het voorbije jaar. Laten we alvast beginnen met het verslag van gisteren.

Spermalie 2.20-2

Spermalie 2.20-4

Spermalie 2.20-7

Het voorgerecht bestond uit diverse lentegroentjes, morieljes, crème van wortelen en crumble van pijnboompitten. Het resultaat werd een fris, jong en licht gerecht. Ook dit gerecht was volledig vegetarisch. Een meer dan leuke afsluiter, me dunkt.

Spermalie 2.20-9

Spermalie 2.20-11

Het hoofdgerecht werd een simpele, maar lekkere klassieker: Cote à l’os met frietjes, een fris slaatje en authentieke béarnaisesaus. Soms heeft een mens echt niet meer nodig: een goed stuk vlees, wat frietjes en een overheerlijke saus. Voor één keer moesten we ons dus geen zorgen maken over de presentatie. En ja, dat was leuk, echt leuk.

Spermalie 2.20-12

Spermalie 2.20-18

Spermalie 2.20-16

Spermalie 2.20-14

Afsluiten deden we met een lekker dessert: een krokante wafel, aardbei en ijs van citroenverbena. Het geheel werd afgewerkt met een roze suikerspin. Met dit smakelijk gerecht werd het tweede jaar afgesloten. Bedankt Chef Jurgen voor gisteren en het voorbije jaar!