[dropcap size=dropcap-big]E[/dropcap]en paar weken geleden trok ik naar Chocolate World in Antwerpen. Wat een winkel. Dit is echt een paradijs voor chocoladebewerkers. Daarnaast heb ik al een tijd het boek “Perfecte Pralines” van Jean-Pierre Wybauw in mijn bezit. Experimenteren met chocolade en pralines wou ik graag eens doen. Vandaag heb ik er me de eerste keer aan gewaagd. Het resultaat was verre van perfect en er is zeker ruimte voor verbetering. Toch kijk ik tevreden terug op het eerste experiment. Het recept deel ik pas wanneer ik de perfectie benader. Voorlopig geef ik u dus enkel de samenstelling. De praline “Arabe” is een fondantpraline met een botervulling met witte en melkchocolade, marsepein, pistache en honing. Het recept komt uit “Perfecte Pralines”. Sorbitol had ik niet en kon ik dus niet toevoegen. (Het is een soort suiker, maar weet iemand wat dit juist doet?) Omdat ik graag wat een “crispy beet” had, heb ik er zelf nog kokos en feuilletine aan toegevoegd. De buren en de bompa waren alvast tevreden. Word vervolgd!

pralines 3-1

pralines 3-2

pralines 3-3

pralines 3-4

pralines 3-7

pralines 3-11

pralines 3-10

pralines 3-9

pralines 3-6

pralines-1