[dropcap size=dropcap-big]H[/dropcap]et is druk geweest. Zeer druk zelfs. Halfweg februari ben ik onverwacht in De Panne les en animatie beginnen geven. Daarnaast slorpt het evenement van Het Verzet rond 100 jaar De Ronde al mijn vrije tijd op. Gooi daar nog eens bij dat ik op de voorlaatste kookles mijn camera vergat en je begrijpt waarom er lange tijd geen nieuwe post online werd gegooid. Vorige dinsdag vond ik eindelijk weer de tijd om naar de kookles te gaan, te proeven en foto’s te nemen. Het werd een boeiende en smakelijke les. Maart belooft voor Hot Cuisine de Pierre trouwens nog drukker te worden. We beginnen volgende week met een coöperatie tussen @JDR en @pievdb. Op 16 maart verzorg ik een hoop minidessertjes op een winterbbq. Twee weken later ga ik eten met wat foodbloggers om dan uiteindelijk in schoonheid af te sluiten met het event van Het Verzet. Professioneel gezien zou er ook wel eens het één en het ander kunnen veranderen, maar meer daarover als het zo ver is.

spermalie

Het voorgerecht bestond uit gebakken coquilles met rode pesto en rucolamousse. Het resultaat was een fris en lekker voorgerecht. De combinatie met de pesto vond ik eerst wat vreemd, maar viel uiteindelijk best wel mee.

IMG_2897

Het hoofdgerecht was iets verrassend. De kabeljauw had een citroenkorst en werd geserveerd met een limoensausje. De cannelloni van wasabipuree werd opgefleurd met een kruidenstokje. Het stokje mocht iets krokanter zijn en de prei iets zachter. De saus en de korst waren echter zeer lekker. Ook de puree op smaak gebracht met wasabi smaakte verrassend lekker.

IMG_2900

IMG_2908
Het dessert was een smaakbom. Ik miste misschien nog een iets frissere toets, maar over het algemeen was dit echt een topper. Karamelijs zoals dit heb ik nog nooit geproefd. Indrukwekkend heerlijk. De brésilienne van hazelnoot, de sinaasappelkrokantjes en de mousse van hazelnoot waren stuk voor stuk heerlijke onderdelen. Ook de sinaasappelgel viel best te smaken. Conclusie: dit was een prachtdessert.

PS: ik ben ingeschreven voor het derde jaar van de cursus.