Vorige donderdag was het weer van dat: kookles bij Spermalie in Gent. Chef van dienst was René De Baets. Het werd alweer een visrijke avond. Gestart werd met een trio van hapjes op basis van mosselen: een mosselsoepje,  mosselen met brunoise en gegratineerde mosselen met lookboter. Elk hapje was simpel, maar lekker.

De avond werd verder opgefleurd met tongrolletjes met puree van broccoli en vanillesaus. De puree was uiterst smaakvol, net zoals de saus overigens. Eindigen deden we met een dessertje. Gemarineerde perzikken werden vergezeld van een mousse van passievrucht, tuiles van pistachenoten en mousse van aardbei. Dit laatste was misschien iets te slap. De tuiles waren prutswerk, maar het werken loonde. Topdessert.

Conclusie van de avond: bijgeleerd en lekker gegeten. Meer heeft een mens niet nodig, me dunkt. Op naar les vier.

Spermalie 3.3.3 Spermalie 3.3-4 Spermalie 3.3.4

2 Responses

  • Pieter

   Dag Agnès,

   In de les maken we de gerechten met 14 mensen. Ik vind dat ik het gerecht pas echt zelf kan maken, als ik het thuis alleen heb klaargemaakt. Dan pas kan ik zeggen dat ik het gerecht kan maken en deel ik het recept. Ik wil het werk van de chefs ook niet zomaar vrij op het internet gooien. vriendelijke groeten Pieter

   Beantwoorden

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *