voornemen 1-1

[dropcap size=dropcap-big]E[/dropcap]én van mijn doelen voor 2013 was om van Hot Cuisine de Pierre een mix van foto’s, recepten en ook verhalen te maken. Vandaag vertrek ik dan ook naar Japan op zoek naar recepten, foto’s en vooral verhalen. Tot 31 januari zal ik me laten onderdompelen in de Japanse (eet)cultuur. Tot mijn grote verbazing werd mijn lijstje met to-do’s een heuse waslijst. Een kort overzicht van mijn (flexibel) reisschema:

12 januari – 17 januari: Tokyo met wat daguitstappen naar onder andere Yokohama

17 januari – 22 januari: Kyoto met daguitstappen naar Kobe, Osaka en Nara

22 januari – 25 januari: Hiroshima met tussenstop in Himeiji en daguitstap naar Miyajima

25 januari – 29 januari: Kanazawa

30 januari – 31 januari: Tokyo

De bedoeling is om via couchsurfing zoveel mogelijk bij “locals” te blijven slapen. Dit is alvast het geval in Kanazawa en Kyoto. Op het programma staat ook al één home party waarbij Hot Cuisine de Pierre kookt. Verder hoop ik via die “locals” zo de echte Japanse (eet)cultuur te leren kennen. Na een kleine drie weken arriveer ik op 31 januari terug in België. In tussentijd mag u zich op regelmatige basis aan een update verwachten. 不可能なことはありません!

Japan trip