[dropcap size=dropcap]V[/dropcap]ia een tweet van Donny Craves kwam ik deze morgen terecht bij een wel hoogst interessant filmpje: The Scarecrow. Een vogelverschrikker begint zich meer en meer te ergeren aan de huidige voedselproductie.

http://youtu.be/lUtnas5ScSE

Sinds een paar maanden ben ik me langzamerhand aan het verdiepen in de volledige wereld achter wat er op ons bord verschijnt. Inspiratie vond ik bij een aantal boeken zoals Fäviken van Magnus Nilsson en Dieren Eten van Jonathan Safran Foer, de kwaliteit van de groenten uit de grootvaders hun tuinen, de visie op vlees van mensen zoals Hendrik Dierendonck en projecten zoals Open Schuur in Leuven (link). Ik ben verre van heilig en al zeker niet zonder zonde, dus met stenen werp ik niet. Ik wil niemand aanvallen, maar de huidige werking van de voedselproductie is interessante materie. Eerder had ik het bijvoorbeeld al over het roze slijm (link). Lekker slijm, me dunkt. #not

The-Scarecrow-4

Het filmpje Scarecrow past dus wel in deze reeks. Scarecrow is een game die gelanceerd wordt voor Ipad en Iphone. Het spel gaat over onze voedselketen. Meer lees je hier: link. Ik wil er wel bij vertellen dat dit alles uitgaat van Chipotle Mexican Grill, een Amerikaanse fastfood keten. Bij het horen van woorden “Amerikaans”, “fastfood” en “keten” frons ik zeker in verband met “verantwoord eten” mijn wenkbrauwen.  Artikels zoals dit van NY Daily News doen me enerzijds geloven dat het mogelijk is. Anderzijds staat er genoeg informatie op Google om dit alles met een zakje zout te nemen. Of Chipotle Mexican Grill echt 100 procent rechtvaardig eten presenteert, doet er eigenlijk niet echt toe. Of ze oprecht zijn, zal ik toch nooit weten. Wat telt, is echter dat Scarecrow en het volgende animatiefilmpje ons met de neus op de feiten drukt. Pijnlijke feiten, die we helaas niet kunnen negeren.

http://www.youtube.com/watch?v=aMfSGt6rHos#t=120