Wie is Pierre?

Wat is Hot Cuisine de Pierre?

Hot Cuisine de Pierre

zet jonge chefs, gepassioneerde ambachtslui en lokale talenten in de kijker,

experimenteert en kookt met een hoekje af,

ontwikkelt recepten op vraag,

brengt vooral mensen samen rond een tafel thuis of op locatie

en creëert zo verhalen over vriendschap, gezelligheid en lekker eten.

‘small gatherings, great stories’

 

Wie is Hot Cuisine de Pierre?

Hot Cuisine de Pierre is Pieter Declercq.

Pieter krijgt verjaardagskaartjes op 9 februari.

Pieter dient vrouw I en kinderen M1 en M2.

Pieter week uit van West-Vlaanderen naar Gent, strandde in Diest om weldra naar – jawel – Loksbergen te verhuizen.

Pieter hield zich professioneel bezig als content coördinator van VTM Koken (link) en bedenkt sinds november 2018 creatieve concepten voor kinderen en betovert gezinnen met lekkers bij De Kleine Chef.

De voorlopige biografie

Jaar 1 – 18: de basis

Opgegroeid in het West-Vlaamse Wervik diende Pieter als proefkonijn voor de – geslaagde – kookexperimenten van La Mama. Zijn buikje hield er ook van om gevuld te worden met gerechten van zijn oma’s. Eten vormde dus nooit echt een probleem in zijn opvoeding. Zijn kamer opruimen daarentegen…

Jaar 18 – 23: Ogen openen

Zelf koken had hij nooit gedaan, tot hij op kot ging. Steden van dienst waren Kortrijk, Leuven en … Perugia. Zijn erasmusperiode in die laatste stad bracht hem naast een lief – IR – ook de liefde voor de Italiaanse keuken bij. Nog steeds zijn favoriete Europese keuken. Weekendwerk in een Aziatische restaurant deed hem kennis maken met de Zuidoost-Aziatische wereld. Fotograferen werd zijn grootste passie.

Jaar 23 – 25: Eindelijk zelf koken

Er werd nu echt zelf gekookt. Alleen gaan wonen in Gent zorgde er namelijk voor dat hij het koken voor zijn rekening nam. IR en Pieter gingen ook al vaker eens gaan eten of gingen op reis. Die drang naar verre landen en het ontdekken van de wereld werd sterker. Fotograferen bleef de grootste passie Pieter begon tenslotte aan een kookcursus bij Spermalie in Gent. Het begin van een exponentiële groei…

Jaar 25 – …: Hot Cuisine de Pierre

Een avondje in Hot Club de Gand met makker PJB mondde uit in Hot Cuisine de Pierre. Dit was een blog waar je Pieter zijn ervaringen van de kookles kon lezen. Er werd geëxperimenteerd en de eerste initiatieven werden op poten gezet. De drang naar het Oosten vertaalde zich in reizen naar Japan, Cambodja, Laos en Australië.

Het eerste jaar was zoeken. Het tweede jaar zorgde voor bevestigen en de eerste gekke concepten. Denken we maar aan 100 jaar De Ronde, Dessert Battle 1, Het Verzet viert het WK. In het derde jaar begon Pieter zich verder te onderscheiden met originele concepten, aparte recepten en een eigen stijl – mogelijk gemaakt door het grafische genie Jeroen Migneaux (www.jeroenmigneaux.com) . HCDP liep zo een beetje uit de hand. Een beetje maar…

In 2014 specialiseerde Pierre zich in desserts. Zeven dessert battles werden uitgevochten tegen zeven jonge beloftevolle patissiers. Op de internationale beurs Folie Culinaire streed Pierre tegen zeven andere patissiers in een ultieme pastry battle. Hij begon een cursus zythologie om zijn interesse in bier verder uit te werken. In november werd hij papa. Hij week uit naar Diest, al waar hij zich in een recordtempo integreerde in de culinaire gemeenschap.

In november 2018 verhuisde hij naar De Kleine Chef, al waar hij zich creatief en culinair extra kan uitleven. Op persoonlijk vlak vind je hem op zijn landgoed in het landelijke Loksbergen, is hij beduidend kaler dan op onderstaande foto en is hij ondertussen én getrouwd én vader van 2.

Check ook zijn escapades op Vaderklap.be.

 

563674_10151544196918841_610150634_n