de kleine chef

Carrièreswitch

Een klein nieuwtje dat ik al even moest vertellen. Eind november trok ik de deuren van Medialaan een beetje dicht. Vijf jaar VTM Koken kwam zo tot een einde. Het was een beslissing, die eigenlijk op twee dagen tijd genomen werd. Ik zag een interessante vacature, deed een telefoontje, voerde een gesprekje, sliep voor één keer niet zo goed en nam dan de beslissing.

Als dé contentman achter VTM Koken heb ik heerlijke dingen mogen doen, had ik zalige collega’s en heb ik veel lekkere zaken geproefd. Ik heb geschreven, gemonteerd, gefilmd, gefotografeerd, ge-acteerd en vooral enorm veel gegeten en gekookt. Het was echt zeer leuk om te doen, maar na vijf jaar had ik het wel een beetje gezien.

Vooral de afstand begon door te wegen. Dagelijks 2,5 tot 3 uur in de auto en geen idee wanneer je op het werk arriveert of thuis aankomt wegens onvoorspelbaar verkeer, dat was ik een beetje beu. M1 was een kind dat laat ging slapen, dus die zag ik nog. M2 is er eentje die het na 19u al begint op te geven, dus zijn komst was wel echt een eyeopener.

Gooi daarbij Hot Cuisine de Pierre, dit dus, én vooral Vaderklap, die uit hun voegen begonnen barsten en je hoort het al: het was tijd voor een nieuwe uitdaging. #clicheuitspraak, dat wel, maar toch.

En wat gaat ge dan doen, manneke?

In de eerste plaats met smijten voor een vetcool project: De Kleine Chef (DKC). Opperchef is Jordy Geuens, die ermee begon. Het is, even promopraatje, een catering- en eventbureau dat kinderen en gezinnen wil boeien met eten en koken. Culinaire herinneringen creëren bij jong en oud, daar gaan we voor.

de kleine chef
Portie “Ballenbad gemengd” (DKC)

Van babyborrel tot event voor 28000 man, elk eetmoment moet een feest worden. Omdat zijn enige collega (naast de jobstudenten) helaas is uitgevallen wegens ziekte, vervoeg ik het team. De job is minstens even, zoniet meer gevarieerd dan VTM Koken. Ik bedenk, werk uit, kook, proef, fotografeer, film, social media dinges, geef een workshop, animeer, bouw op, etc. “Op den bureau” zitten we voorlopig maar met twee, dus is het uitdagend, ja zeker, is het pittig, jip, en is het boeiend, het zal wel zijn.

Meer op de Kleine Chef of Facebook en Instagram. Naast de vele verjaardagsfeestjes, babyborrels, kampen of communiefeesten, ziet u ons de komende weken in actie op de Maison Slash Rave Party, Ciao Tongeren, de picknickfeestjes in De Halve Maan en Kessel-Lo, Citadelicious Diest, etc.

 

de kleine chef
Shaky Popcorn proeven (DKC)
de kleine chef
Pharmacy cocktail project (DKC)
Rilette
Rilette van kip (HCDP)
Uitstap Vaderklap

Dat – De Kleine Chef – doe ik trouwens, in theorie, drie dagen in de week. De rest wordt opgevuld met freelancewerk als Hot Cuisine de Pierre (recepten maken en shooten, schrijven, videowerk,wie weet nog eens een feestje) en Vaderklap (vzw ondertussen).

Mocht het hier op deze stek dus af en toe wat rustiger worden, neem dan eens een kijkje op De Kleine Chef Instagram, die van HCDP zelf of Vaderklap.

We blijven bezig.

Uiteraard.