This is the end … of toch ook niet

Hot Cuisine de Pierre als blog bestaat begin oktober negen jaar. Afgetrapt met een recept voor pesto (link), bracht de blog me langs onnoemelijk veel gerechten. Ik organiseerde de dessertbattles en dit mondde uit in een passie voor zoet. Later kwamen er nog events zoals het Kookduet en VIERwerk 1 en 2 bij. Hot Cuisine de Pierre werd naast een bijberoep vooral mijn creatieve uitlaatklep.

Het leverde me een job op bij VTM Koken en na vijf jaar ging ik aan de slag bij De Kleine Chef. Van contentmaker werd ik nu event coördinator en cateraar. Allemaal leerrijke interessante en plezante tijden. Nu is het tijd voor een volgende stap. Ik stop ermee. Met Hot Cuisine de Pierre, met De Kleine Chef, en ik trek voluit de kaart van zelfstandigheid. Tijd om op eigen benen te staan en te springen.

Het plan? Doen wat ik graag doe in de eerste plaats. Met een focus op drie dingen:

  • Culinaire content maken in de vorm van recepten, artikels, video, …
  • Events cateren op coole locaties genre VIERwerk, …
  • Kleinschalige diners aan onze vijver en boomgaard genre “Private dining”

In de komende maand ga ik nog een aantal keer wat dingen testen zoals een take-away in Loksbergen en eentje in Oost- en West-Vlaanderen. Een beetje zoeken wat kan en niet kan.

Nu zondag gaan we in Aalst al wat dessertmenu doen met DESSERT BOYS Sander Goossens en Pieter De Volder.

Waar vind je me in oktober?

  • Dinsdag 6 oktober: Take Away “Ik heb geen goesting om te koken, dus ik pak iets van Pieter” in Loksbergen en omstreken
  • Zaterdag 10 oktober: Levering en take away “menu” in Oost- en West-Vlaanderen (bij genoeg vraag)
  • Woensdag 15 oktober: Pieter@Bacari in Diest
  • Ma 26 – Di 27 okt – Woe 28 oktober: Pieter@Brussels Beer Project, Brussel
  • Vrijdag 30 – 31 oktober: Pieter@Bacari in Diest

Inschrijfinfo voor Bacari en Brussels Beer Project komt nog online. Info rond de takeaway volgt via FB en IG. Sowieso volgt u mij nu het beste via die twee social media kanalen. Die zullen het meest up-to-date zijn. Op termijn volgt er een nieuwe site met alle nodige info, maar die werken we nu in alle rust uit.

Voor alle andere vragen en mogelijke opdrachten: declercqpieter@gmail.com of 0477686055

Tot snel aan de deur, rond de tafel of in de tuin!

Pieter

PS: bedankt aan team VTM Koken en De Kleine Chef voor de leerrijke jaren, de zalige ervaringen en alle heerlijke momenten.