WitLov, culinaire cateringhelden

Trouwfeesten, het staat voor mij synoniem aan slecht eten. Voor ik ruzie krijg met vrienden, moet ik wel bekennen dat die van mij goede smaak hadden. Het overtrof telkens weer de verwachtingen. Traditioneel gezien denk ik bij een huwelijk echter aan een veel te overroepen cateraar. Veel te duur, veel te veel uit pakjes, kortom niet mijn ding.

Let op. Bij de trouw van I haar nicht werd ik wel van mijn stoel geblazen. Figuurlijk welteverstaan. Het zou geen zicht zijn anders. Cannelloni van versgemaakte pasta, Aziatisch fingerfood, huisgerookte zalm, een gek dessertbuffet, huisgebakken brood…dat was me de avond wel. WitLov, zo bleek de naam van de traiteur te zijn. En wat bleek, eenmaal hun site bezocht te hebben? Die deden echt vetcoole dingen.

Vleesjes roken, kip roosteren boven open vuur, pulled pork, pull apart bread, allemaal coole dingen en meer nog, ze maken alles zelf. Niets potjes, niets voorgepakt. Van brood tot caramel salé, het is allemaal homemade.

Witlov

Die mannen wou ik wel eens ontmoeten. Dus na Ajuinen en Look, de verschillende brouwers en ambachtslui trok ik naar het Sint-Jansbergsklooster in Zelem, de uitvalsbasis van WitLov.

WitLov bestaat uit Dirk en Filip. Die laatste vertrok uit Laakdal en kwam na allerlei omzwervingen terecht in de Brusselse cateringscene. Een wondere wereld van bedrijfsfeesten, conferenties en gigantische traiteurbedrijven, zo bleek. Het gemis aan een echt goede traiteur, eentje die alles zelf maakt, en de passie voor eten leidde tot de geboorte van WitLov . Een schot in de roos.

Hun werkterrein zweeft tussen enerzijds Brussel en anderzijds het olijke Hageland. Trouwfeesten, communies, bedrijfsevents, ze doen het allemaal. Hun aanbod gaat van klassiek tot – hun voorkeur – de meer avontuurlijke dingen zoals de pull apart breads, kip boven houtvuur, opengezaagd lam boven open vuur, speenvarken in klei, etc. Ze werken intens samen met Terrovin, de bekende wijnhandel rond natuurwijnen en Brasserie de la Senne. Dat zegt al genoeg.

Passie voor eten en respect voor het product, het zijn woorden die te vaak in hipsterwereld misbruikt worden, voor WitLov is het echter de realiteit. Hun rode draad. Samen met alles zelf maken. Catering of traiteur staat vaak synoniem voor smaakloze pakjesgerechten. WitLov bewijst dat het anders kan. Vers, creatief en homemade. Ik kan niet ontkennen dat ik een fan ben.

En dat ik in de toekomst wel eens iets met hen wil doen. Hopelijk dus van wordt vervolgd.

Ontdek zelf meer over WitLov op hun Facebook, hun site en hun boek ‘Bring it on’.

dtg_lostparadise-31

 

dtg_lostparadise-34

 

domainedegraux_catering_03

 

huwelijk-nena-yves-11-juni-2016-415_orig

 

huwelijk-nena-yves-11-juni-2016-431_orig

 

huwelijk-nena-yves-11-juni-2016-582_orig

 

huwelijk-nena-yves-11-juni-2016-592_orig

Copyright foto’s: WitLov