Ajuinen en look

Ajuinen en Look, lekkers aan huis geleverd

Wie al eens een pizza besteld heeft, zal het beamen. Het is nooit zo goed als op restaurant. En wie gezonde afhaal- of bezorgmaaltijden wil, blijft al helemaal op zijn honger zitten.

Er zijn natuurlijk de heerlijke ribbetjes van The Ribhouse, maar dat valt niet onder de categorie #HealthyFood. Voor zij die het toch iets gezonder en ook lekker en vers willen, is er nu Ajuinen en Look.

Uitvalsbasis is het Rabot. In een omgebouwde garage koken Kristof en vooral Tristan elke dag 30 tot 40 porties. Hun menukaart bestaat uit vier gerechten. Slechts vier gerechten, waardoor ze keer op keer de versheid kunnen garanderen. Stoofvlees, gehaktballetjes, couscous, opgevulde paprika’s, alles wordt telkens vers bereid.

Ik vond het bedrijfje toevallig via een like op Facebook. Het leek me wel wat om te proberen. Het was effectief ook lekker en daarom wou ik graag weten wie er achter Ajuinen en Look zat. Een afspraak werd geregeld en ik ging bij hen op de koffie.

ajuinen en look

Tristan kookt, Kristof levert. Meer is het niet. Beiden ruilden een jaar geleden hun kantoorjob in voor deze nieuwe uitdaging. Het idee ontstond vanuit een frustratie van een gebrek aan verse, gezonde en lekkere maaltijden aan huis geleverd. Bewust hebben ze geen reclame gemaakt, om niet in de val te trappen van te snel te groeien. Om de haalbaarheid en kwaliteit te garanderen geldt het principe van op is op. De prijs varieert van 10 tot 12 euro. Elke week opnieuw kun je kiezen tussen vijf gerechten.

Weet wel, niet zoals bij pizzakoeriers heb je dadelijk eten. Best bestel je al in de namiddag, mocht je aanvoelen dat je ’s avonds geen zin zou hebben om te koken. De reden is simpel. Ze zijn maar met twee, ze bereiden alles vers en leveren ook zelf. Weet dus dat je geduld beloond worden. En onthoud ook dat in dit geval “op is op” betekent dat alles vers gemaakt werd en je helaas te laat besteld hebt.

Ik bestelde toen de gevulde paprika’s en PJB de hamburgers. Beiden waren rijkelijk voldoende en echt lekker. OK, het komt in een plastiek verpakking, maar ik durf met het hand op het hart te zeggen dat dit één van de kant-en-klare maaltijden is, die het eten op restaurant of zelfbereide maaltijden het best benaderde.

Aan de Gentse vrienden, zeker eens proberen.

Meer weten?

Ajuinen en look

Ajuinen en look