[dropcap size=dropcap]B[/dropcap]egin juli organiseerde ik een dessert & wijn battle. Ik daagde Sven Coryn, een echte patissier uit tot een gevecht. Twee teams stonden tegenover elkaar, twaalf mensen mochten proeven en lekker eten werd gepresenteerd. Het werd en was een topavond. Zelf vond ik het wel leuk om mensen samen te brengen en mijn eigen niveau te verhogen.

Hot Cuisine de Pierre houdt wel van een uitdaging., zeker als er eten aan de pas komt. Daarom zocht en vond ik nog een paar andere jonge, beloftevolle chefs, die mee in de arena wilden stappen. Een datum, een locatie en een thema worden later op tijd en stond gecommuniceerd. Voorlopig moet u het doen met onderstaand lijstje.

HCDP daagt uit

Wat betreft 21 december, kan ik al dit zeggen. Maarten Jordaens is een jonge chef, die ism Foodpairing workshops geeft over de ganse wereld. In zijn drukke agenda vond hij nog één gaatje. Dat gaatje wordt opgevuld met de eerste van zes epische battles. Het thema deze keer is bier. Bier en desserts worden aan elkaar gekoppeld. Hcdpierre versterkt zich met the Belgian beer geek. Er zijn maar twaalf plaatsen. De prijs zal liggen tussen de 35 en 45 euro all-in. Voor die prijs krijgt u tweemaal drie desserts en tweemaal drie bieren. Onthou dat het hier gaat om topniveau.

En mocht u niet overtuigd zijn, kijk dan even naar het verslag van de vorige keer en oordeel zelf.