[dropcap size=dropcap]D[/dropcap]e eerste drie dagen en de eerste stop is een feit. Morgen vertrek ik naar Battambang, een grote maar minder toeristische stad. Dinsdag vertrok ik met Thai Airways richting Bangkok. De vlucht was ok, het eten was heerlijk. Een Thaise pikante curry met rijst bracht me in de juiste sfeer.

Voor de mensen, die binnenkort hetzelfde doen, even wat praktische shizzle wizzle:

– In Bangkok nam ik een taxi naar het noordelijk busstation (Ma Sith). Aan loket 21 (gelijkvloers) kocht ik me een ticket Bangkok – Siem Reap (750 Bath). Om 9u vertrok de bus van platform 106. Om 18u30 arriveerde ik in Siem Reap. Aan de grensovergang ben je al snel twee uur kwijt. Stap niet uit bij de eerste stop, maar wacht tot je aan de echte grens bent. Uitchecken in Thailand, de grens oversteken en eenmaal in Cambodja vind je aan de rechterkant een internationaal bureau. Zorg dat je 20 dollar en een foto meehebt voor het visum. Tenslotte check je met je visum in. Zorg dat je aan het raam zit. Het uitzicht, eenmaal over de grens, is mooi en ongerept. Eenmaal in Siem Reap staan er tientallen Tuk – Tuks klaar die je naar jouw bestemming voeren. Mijn bus zat trouwens volledig vol met internationale reizigers. Best wel leuk, want de voorbije twee dagen trok ik op met mensen die ik op de bus leerde kennen.

– Siem Reap Hostel, daar verbleef ik. De dorm (6 bedden, eigen toilet en badkamer) kost 7 – 8 dollar per nacht. Elke dag wordt de kamer opgeruimd, het is best proper en er heerst een aangename sfeer. De bar kent een Happy Hour van 5pm tot 8pm. Ik werd aangenaam verrast. Meer zelfs, ik kom – mocht ik ook terugkeren naar Cambodja – zeker terug naar hier. www.thesiemreaphostel.com

– Zorg voor voldoende Amerikaanse dollars. Alles wordt hier quasi betaald met Uncle Sam zijn centjes. De ATM’s zijn in Siem Reap alomtegenwoordig en bedienen u ook van dollars.

Tot zover de praktische informatie.

Siem Reap leeft dankzij de duizenden toeristen die er elke dag verblijven. Reden: de Angkor Tempels. Samen met een Duits koppel trok ik twee dagen langs alle tempels. Behoorlijk indrukwekkend moet ik bekennen. Naast de tempels zijn ook de natuur en de landschappen erg de moeite: ongerept, groen en nat. Inderdaad, het regenseizoen zou aan zijn laatste maand bezig moeten zijn. Veel heb ik daar echter nog niet van gemerkt. Klaarblijkelijk is het dit jaar uitzonderlijk hevig. Rien à faire. Ik was er op voorzien.

FB Cambodia Siem Reap 3-1

FB Cambodia Siem Reap -3 FB Cambodia Siem Reap -2 FB Cambodia Siem Reap -5 FB Cambodia Siem Reap 3-3 FB Cambodia Siem Reap 3-6 FB Cambodia Siem Reap 3-8 FB Cambodia Siem Reap -7

FB Cambodia Siem Reap 3-2

Mijn verwachtingen over het streetfood werden nog niet ingelost. Thai Airways was een goeie start. Rond de tempels is het uiteraard zeer toeristisch. De noedelsoep viel echter best wel te pruimen. Gisteravond vond ik dan toch een authentieke tent: Si Men. De rice beef curry en fried noodles waren uiterst smaakvol. Simpel, goedkoop en niet Westers, dat is wat ik zoek. Mijn volgende stop is Battambang. Daar hoop ik culinair gezien meer te ontdekken.

Cambodja, ik ben alvast een fan: veel leuke mensen ontmoet (speciale dank aan D. de Brit en de twee Duitsers M. & S.), indrukwekkende tempels gezien, groene landschappen bewonderd en lekkere dingen gegeten.Wordt vervolgd.

FB Cambodia Siem Reap -8 FB Cambodia Siem Reap -9 FB Cambodia Siem Reap 2-2 FB Cambodia Siem Reap 2-4 FB Cambodia Siem Reap 2-5