[dropcap size=dropcap]D[/dropcap]e voorbije acht weken zult u zich misschien wel hebben afgevraagd, hoeveel leven er nog in Hot Cuisine de Pierre zat. Wel, mijn liefste lezer (laat ik u even Lezer X noemen), eigenlijk best wel veel. Indrukwekkend veel leven zelfs. Sinds 5 oktober had ik echter geen eigen persoonlijke computer meer. Die materiële leegte zorgde voor de stilte. Maar meneer Pierre, wat hebt u dan allemaal gedaan? IMG_0202 Beste Lezer X, zoals u hier kan lezen, vertrok ik op 1 oktober op reis. Mijn tocht bracht me naar Cambodja (zie verslag 1), Laos en uiteindelijk tot in Australië. De doelstelling om gedurende mijn reis uitgebreid verslag uit te brengen, viel door de reeds vermelde materiële leegte in het water. Een week geleden keerde ik terug met een rugzak vol Aziatische magneetjes, Australische rum en uiteraard enorm veel verhalen. Wees gerust, mijn beste Lezer X, ik ga en zal die verhalen met u delen. Dat delen zal wel wat tijd vragen. Daar is een reden voor. australie cambodjia laos Ik ben een week geleden met een nieuwe professionele uitdaging begonnen. Ik moet nog veel leren, maar het is uiterst interessant. Het sluit nauw aan bij wat ik als Hot Cuisine de Pierre doe: schrijven over eten. Dit zorgt er wel voor dat ik minder tijd zal hebben voor HCDP. De job kleurt mijn dag, dat staat vast.  Zomaar even in de week een workshop geven zit er bijvoorbeeld niet meer in. De Spermalie kooklessen heb ik wel al terug opgepikt. De komende maanden zal ik me echter ook focussen op 1 groot project van HCDP: de dessert battles. De eerste vond plaats in juli, weet je nog? (verslag) Op 21 december vindt de tweede plaats in Brussel. Maarten Jordaens, ex-Het Gebaar, ging in op mijn uitnodiging tot een battle. De locatie is een prachtig pand in Brussel luisterend naar de passende naam, de Chocofabriek. Een maand later vecht ik een derde battle uit tegen Tom Van Lysebettens (Coeur D’Artichaut) in M with a View. Eind februari stapt de internationaal gerenomeerde Sander Goossens met mij in een arena in Antwerpen.  In maart wordt Pieter De Volder van Luzine in Vlaams-Brabant mijn tegenstander. Daarna keer ik  terug naar mijn West-Vlaamse heimat met de beloftevolle Tom Pauwelyn, eveneens een Wervikaan. Tenslotte volgt er een herkansing tegen Sven Coryn, de chef patissier met wie het allemaal begon en binnenkort werkzaam in De Jonkman. Wie weet, heel misschien, volgt er nog vervolg. Iets met een bolhoed, maar dat zal je dan wel te horen krijgen. U leest het, beste lezer X: de verrijzenis van Hot Cuisine de Pierre is een feit. Interesse in de eerste battle? Schrijf je dan vliegensvlug in via declercqpieter@gmail.com. De plaatsen zijn erg beperkt.