Brussel Bierstad: BXL Beerfest

Na al dat culinair eetgeweld van bietjes en bitterballen is het tijd voor wat dorst lessen. Ook iets met een B. 

Bier.

U, mijn beste trouwe lezer, zal wel merken dat ik al graag eens proef van het betere bier. Speciallekes proeven, dat is niet altijd evident. Er zijn een aantal topcafé’s, denk Beerlovers Bar en Kantien. Er zijn een aantal topwinkels, denk Bierhalle Deconinck in Vichte. En tenslotte zijn er de bierfestivals…

Ook hier zijn er een aantal goeie. En daarover wil ik het hebben. Brussel bierstad, u weet het wel, krijgt een nieuw bierfestival.

“Nog een bierfestival?”, hoor ik u misschien denken. Wel ja, nog een bierfestival. Maar, voor u teleurgesteld dreigt af te haken, deze keer is het wel een “specialleke”.

13938383_1005109432939682_1721878612853617709_n

De organisatoren zijn: Jean Hummler (Moeder Lambic café)Olivier Desmet (Restaurant Nuetnigenough) Kevin Desmet (Belgian Beer Geek) en Vincent Callut  (Meetmybeers.com). En hiermee heb je ongeveer de crème de la crème van de Brusselse bierscène. Gooi daarbij de komst van een aantal Brusselse brouwerijen zoals Cantillon, De La Senne, En Stoemelings, L’ermitage, No science en Brussels beer project en je hebt quasi volledig Brussel op één plek.

Daar stopt het niet bij. Geuzefans zetten hun glaasje maar al klaar want ook De Cam, 3 fonteinen en Tilquin hebben toegezegd.

Liever geen geuze, maar wel fan van een Belgisch biertje. Geen probleem. Alvinne, ‘t Verzet, Dochter van de korenaar, De Ranke en Bokkereyder tekenen present. Doe je liever van boire un verre? Geen probleem. Met Du Brabant, De Bastogne en De Blaugies hebben ze ook het beste van Franstalig België.

 

BXLBeerFest Collage

 

Nu hoor ik de kritische bierdrinkers al denken. “Ja maar, wij drinken graag ook eens ne frisse buitenlander. Zo eens iets onbekend lekker.”.

“Geen probleem, jongens (en meisjes).” Op BXL Beerfest vind je brouwerijen uit de VS, UK, Nederland, Duitsland, Spanje, Portugal, Italië, Denemarken en ja zelfs, Oekraïne en Canada. Een organisatorisch huzarenstukje, waar onze lever alleen maar wel kan bij varen.

En bovendien valt er met een flink aanbod lokale foodtrucks heel wat te eten. Er zelfs een festivalrestaurant uitgebaat door nog zo’n Brussels icoon Dirk Mygny van Les Brigitinnes. En om je helemaal gek te maken, een aantal Brusselse topchefs geven live cooking demo’s met bier uiteraard. De namen ontdek je volgende week op de FB-pagina van BXL Beerfest.

H)eerlijke bieren, lekker eten, een gezellige boel, weekend en bereikbaar met het openbaar vervoer, wat meer moet je nog hebben?

 

Vier mannen, die gewoon uit liefde voor Brussel en eerlijk bier, de ziel uit hun lijf werken om dit klaar te krijgen, daar heb ik respect voor. Veel respect.

 

Toegegeven, door het bos der bierhipstershizzle is het soms moeilijk de bomen te zien, maar de boom van het BXL Bierfest, dat is er toch eentje om te onthouden. Op 26 en 27 augustus dus nog geen plannen? Boek alvast dat ticket (en eventueel treinticket) en zak eens af naar onze hoofdstad. Manneke Pis en zijn vrienden danken u.

 

Meer weten:

affiche 300Dpi