Mijn keukentips: orde in chaos

Ik gaf u een tijdje geleden een blik in mijn keuken. Na een stuk over het keukeneiland en het werkblad is het deze keer tijd voor de inrichting van de lades.

Toegegeven, ik ging een samenwerking aan met Orgalux. Eerlijk is eerlijk en daar wil ik dus ook niet over liegen. #beetjereclameenzo

Nu, u moet weten: ik ben een gigantische sloddervos. Tot grote frustratie van I. #beetjegeenreclamevoormezelf “Papa maakt altijd rommel.”, is een bekende uitspraak van de dochter. En de waarheid, die komt uit een … inderdaad, … een kindermond.

Na elke kookavond of opnamedag lagen die schuiven weer overhoop. En ik heb echt een hoop kookrommel. Oprecht groot was dan ook mijn vreugde dat Orgalux me te hulp wou schieten. Voor zij die het in Keulen horen donderen, Orgalux is een Belgische bedrijf dat gespecialiseerd is in het inrichten van kasten, lades, etc. Vreed handig voor een sloddervos zoals mij.

Ze sturen indien gewenst zelf iemand tot bij jouw thuis die eerst bekijkt wat en hoe alles heringericht moet worden en een paar weken later komt die persoon dan even alles effectief herinrichten. Handig, niet? Voor zij die echt next level willen gaan, kun je in aanloop van je verbouwing bij hen in de toonzaal je keuken komen nabouwen. Die van mij stond er al, dus dat was geen optie.

Wat werd er bij mij onder handen genomen?

  • De lades met kookmateriaal zoals spatels, lepels, etc
  • De lade met het bestek
  • De rommellade “iedereen heeft een rommellade”
  • De “potjeslade”
  • Mijn kruidenlade – ook wel de schatkamer in mijn keuken genaamd

Een voor- en na-foto zijn in dit geval misschien het duidelijkste. Een beeld zegt meer dan woorden, nietwaar?

VOOR

 

20171205-orgalux

 

NA

20171205-orgalux-8

Alles kreeg een plaatsje. We zijn ondertussen een halfjaar verder en, erewoord, hand op het hart, zweren met speeksel en al, alles van keukenmateriaal ligt nog op zijn zelfde plek. Ook de lades met olie en snijplanken doet het nog steeds goed. En ja, zelfs de kruidenlade ligt er nog verdomd goed bij.

Huidige situatie zonder ook maar iets op te ruimen

Orgalux (5 of 12)

Orgalux (9 of 12)

 

Orgalux (11 of 12)

Orgalux (12 of 12)

Extra leuk zijn ook het messenblok en de foliesnijders. Amai, dat laatste moet sowieso één van de beste tools in mijn keuken zijn. Geen gedoe meer met aan elkaar klevende huishoudfolie. Nee gewoon, handig en vlot te snijden. Dit heeft me al veel “relationele crisissen” uitgespaard.

 

2018-02-24 - Hot Cuisine De Pierre - 039

Hou je van structuur in jouw keuken? Dan valt dit systeem te overwegen. Ben je zelf een sloddervos, dan verplicht dit systeem je quasi om alles op zijn plek te gaan leggen. Nadeel? Het is niet goedkoop. Dat klopt. Alle aparte onderdelen tellen al snel op. Nu, het voordeel is dan weer dat je het in stukjes kunt aankopen. Zo kun je kiezen voor de foliesnijder of de messenblok en gaandeweg uitbreiden. Beetje per beetje wordt die keuken zo een mooi gestructureerd pareltje.

In mijn geval was het, oprecht, een extraatje, een folieke, een  kers op mijn taart.  En dat doet me eraan denken dat ik eigenlijk nog eens een echte taart moet bakken. Wordt vervolgd.

 

Orgalux (2 of 3)

 

Voor wie meer wil weten over de opties van Orgalux, check hun website via https://www.orgalux.com/nl/home