VIERWERK: het beste van Zuidwest-Vlaanderen in Diest

VIERWERK.

 

vier-werk (het; o)

  1. samenwerking tussen vier topchefs
  2. arbeid die geleverd wordt met behulp van vuur
  3. West-Vlaams voor vuurwerk (opvallend, krachtig optreden)

En bij deze is de vierde V ook bekend. Geen Verloving dus.

Een feest dat normaal eind vorig jaar n.a.v. de vijfde verjaardag van Hot Cuisine de Pierre gepland was, werd verschoven wegens verbouwingen naar september om uiteindelijk, wegens planningproblemen gezet te worden op zondag 9 juli. Ondertussen ben ik West-Vlaming in hart en nieren uitgeweken naar Limburg. Redenen te meer om de beste, sympathiekste en lekkerste chefs uit Zuidwest-Vlaanderen naar Diest te halen. Kwestie van ze hier te laten proeven met het beste wat we daar in de grensstreek te bieden hebben.

 

vierwerk2

 

 

Ik ben dan ook vereerd u de line-up te kunnen melden. Klaar? Hier komt ie.

  1. Tom Pauwelyn (Alberte): u kent deze Wervikaan van de lang vervlogen dessertbattle in Wervik (link) Hij werkte tot voor kort aan de zijde van Jason Blanckaert in De Garage en Aroy Aroy. Binnenkort staat hij in de keuken van het Gentse Alberte.
  2. Martijn Defauw (Rebelle): ook Martijn kennen de trouwe lezers. Hij roert nog heel even in de potten van Hotel Damier, het oudste hotel van Kortrijk. Nu is het tijd voor zijn eigen restaurant. Begin oktober opent hij Rebelle in Marke (Kortrijk).
  3. Felix Francois (Het Vliegend tapijt): Felix en zijn vrouw Nel runnen het restaurant Het Vliegend Tapijt, net buiten Kortrijk, ook in Marke. Een ongedwongen sfeertje, lekker eten en speciale aandacht voor biertjes en natuurwijnen maken dit tot een must voor wie in de streek is.
  4. Matthias Speybrouck (Va et Vient): jarenlang was Matthias de rechterhand van Kobe Desramaults in In De Wulf en startte hij De Vitrine in Gent op. Sinds enkele jaren heeft hij zijn eigen klassevol stekje in Kortrijk: Va et Vient.

 

Bovenal zijn het vier sympathieke kerels, die uiteraard een serieus lekker potje kunnen koken. Zelf neem ik een deel van het dessert voor mijn rekening.

Het plan? We steken de barbecue aan en serveren u en uw gezelschap verschillende gangen en gerechten van topniveau. Dit alles gaat door in een originele locatie in Diest. De buitenlandse natuurwijnen hebben ook een Kortrijkse link, met name Altrovino, en voor de wilde bieren hebben we iets speciaal voorzien. Ze zijn volledig lokaal gemaakt met ingrediënten uit mijn eigen tuin. Koffie komt van de barrista/dames van Cothé. De sfeer is ongedwongen, zoals het een zondagmiddag betaamt.

Praktisch?

  • Startuur: 13u
  • Locatie: Diest, 5 minuten stappen van het station. Trouwens, Diest is amper 1u15 rijden van Gent, 20min rijden van Hasselt, 50min rijden van Antwerpen)
  • Meer info eenmaal ingeschreven

HCDP_menukaart_002

Inschrijven is verplicht. De plaatsen zijn beperkt. Zie onder.

[contact-form to=’pieter@vaderklap.be’ subject=’Inschrijving VIERWERK’][contact-field label=’Naam/voornaam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Telefoonnummer’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Woonplaats’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Aantal mensen’ type=’text’/][contact-field label=’Opmerkingen’ type=’textarea’/][/contact-form]

Vragen >> declercqpieter@gmail.com