VIERWERK II: The Sweet EditionIk weet het, jongens. Het is hier indrukwekkend stil. Ik kook en organiseer nog steeds, maar quasi alle kook- en organiseeraandacht gaat naar Vaderklap en De Kleine Chef.

Maar ik ben terug. Voor heel even dan toch. Tijd om nog eens wat mensen samen te brengen. Tijd om een chef uit te nodigen en samen te koken.

Herinnert u zich nog de dessertbattles? Acht zoete battles tegen jonge beloftevolle patissiers. Zeven jaar geleden. Topchefs. Mannen die ondertussen extra sterren hebben verdiend, een zaak uit de grond hebben gestampt en zich nog meer dan toen hebben bewezen. Stuk voor stuk zalige namiddagen vol lekkere desserts waren het.

 

Drie jaar geleden was er VIERWERK. Vier West-Vlaamse chefs kwamen naar Diest om samen met mij te koken achter de barbecue. Lekker eten, heerlijke dranken en zalige chefs. Een topfestijn, dat bij veel mensen nog zeer lang bleef hangen.

 

 

Wel, VIERWERK komt terug. Tijd voor editie 2 en deze keer wordt het een combinatie tussen het eerste concept: de dessertbattle en VIERWERK. Ik keer terug naar mijn favoriete onderdeel van de menu: het nagerecht. Met enige trots, vreugde én honger mag ik bekendmaken dat ik samen met Pieter De Volder in de keuken stap.

Pieter De Volder is één van de zoete tovenaars van het Leuvense Zuut. Tijdens battle 6 leerde ik hem kennen en ondertussen groeide hij uit van 400m loper over patissier in Luzine van Jeroen Meus tot eén van de beste patissiers van het land. Als kers op de taart werd hij met ZUUT in 2019 uitgeroepen tot Gault MIllau chocolatier van het jaar 2019. Genoeg referenties, me dunkt.

Zelf durf ik te stellen dat mijn eigen niveau de voorbije jaren flink geëvolueerd is. Daarom kruipen we deze keer samen in de keuken om onze gasten vier smakelijke desserts voor te schotelen. En dat is nog niet alles.

We beginnen namelijk met een hartig trio, u gemaakt en gepresenteerd door Laurens De Volder, broer van én gepassioneerde hobbykok. Hij verraste en verwende de gasten van de STELT plaats in Leuven eerder al met zijn culinaire escapades.

Dit hartig trio en het vierledig zoet vierwerk wordt bovendien vergezeld door vijf ongeziene dranken. Ik gebruik hier bewust superlatieven, want we zorgen voor een zeer verrassende en hoogstaande pairing. Vijf wilde spontane natuurlijke dranken, die u zullen omver blazen. Stuk voor stuk uniek, een beetje zeldzaam en gemaakt door kenners en gepassioneerde kerels.

Conclusie is dat VIERWERK zowel een zoet als vloeibaar spektakel wordt. Dat geef ik u nu al op een blaadje.

En niet oninteressant misschien: praktische info.

Wanneer: 8 maart

Hoe laat:

  • shift 1 13u tot 16u
  • Shift 2 19u tot 22u

Waar: Toplocatie in Diest, Bacari Foodbar

Prijs; 69,5 euro all-in, dus voor de vijf gangen, alle dranken, voldoende niet-alcoholische alternatieven en veel plezier

Tickets: te kopen via deze link

Opgelet: de eerste 40 krijgen van mij een mailtje met de betalingsgegevens. Daarna krijg je twee dagen om de betaling uit te voeren. Daarna kijk ik naar de wachtrij.

Vragen: declercqpieter@gmail.com of 0477686055

TICKETS BOEKEN