Review: Volta’s Pop-Corn Summer Camp

Elke gerenommeerde chef heeft de laatste twee jaren een pop-up restaurant in één of andere vorm gehad. Klein was dan ook mijn verbazing toen ik het persbericht binnenkreeg dat Volta een pop-up restaurant begon. MAAR – er is een grote maar -toen begon ik de inhoud van het bericht te lezen. Davy en zijn team kwamen écht verrassend uit de hoek. Hun “pop-up” was niet zomaar een verlaten pand. Het “popt” als het ware echt uit de grond. Te midden van een maïsveld zouden ze een restaurant bouwen. Dat is pas cool. De foto’s zagen er vorige week al veelbelovend uit.

Ik aarzelde dan ook geen seconde toen een vriendin vroeg om er te gaan lunchen.

10482017_686751151414520_6958388840774367757_o
Copyright: Volta

 

Blijkbaar was ik niet de enige met dat idee, want de pers berichtte over meer dan 2000 reservaties. Stevig! Vorige vrijdag ging ik er lunchen.

In de gietende regen kwamen we aan bij het veld in Zomergem. We werden opgewacht door één van de obers, die ons een paraplu gaf. Vriendelijk en attent. De weg naar het restaurant liep doorheen het veld en langs wat kippen om uiteindelijk bij een prachtige tent te stoppen. Dat kan tellen qua intrede.

 

IMG_9970 IMG_9973 IMG_9972IMG_9949

D

e inrichting was basic: houten paletten met kussens en strobalen. Toch was het stijlvol: lange houten tafels, mooie borden en een prachtige tent. Davy heette ons welkom en een eerste hapje volgde. Een kerstomaatje werd begeleid door basilicummayonaise en aioli. Hierbij kwam een vitamineshot op basis van komkommer en een portie gezouten popcorn. Mooi en frisse starters. We namen plek aan de lange tafel (plek voor 90 man).

Er waren twee opties: 4 gangen (45 euro) en 2 gangen (25 euro). We hadden nog wat wilde plannen ‘s avonds, dus opteerden we voor optie 2. Het eerste gerecht was licht en fris. De temperatuur mocht iets kouder, maar de smaak zat goed. Zalm met radijs, dille en avocado, mooie combinatie.

 

IMG_9953

 

Het hoofdgerecht was Holstein rund met bloemkool en aardappel. Het vlees werd op de Green Egg gebakken en dit zorgde voor de lekkere BBQ smaak. Alweer realiseerde chef Davy met slechts vier basisproducten een heerlijk bordje, al mocht het qua portie net iets meer zijn.

Ik kon er niet aan doen, ik wou nog een dessertje. Op het menu stond een combinatie van citroenverbena, aardbei en yoghurt (correct me, if I wrong). Het bordje zag er complex uit, maar de smaken waren eenvoudig en heerlijk. Tiana Moretti, de patissier van dienst, bewees dat ze paste in het idee van Volta. Weinig ingrediënten, maar een smaakvol en complex bord. Echt een fris topdessert!

 

IMG_9979 IMG_9958IMG_9980

 

Bij de rekening kwamen nog vier heerlijke ijslolly’s met maïs. Opnieuw een punt voor Tiana Moretti. Door te beginnen en eindigen met popcorn integreerde het team vlekkeloos de omgeving. Een meerwaarde!

IMG_99692

 

Na de lunch kreeg ik de kans chef Davy even te spreken. Vol enthousiasme vertelde hij me over het concept. Ik moet bekennen: ik deel zijn enthousiasme. Prachtconcept: eenvoudig doch complex. Net zoals de gerechten van Volta. Weinig verschillende ingrediënten, maar een variatie aan smaken zorgt voor de nodige complexiteit.

Ik wou dat ik nog eens terug kon gaan, maar helaas is het volledig uitverkocht. En terecht! Hopelijk komt er volgend jaar een nieuwe editie!

Well done, team Volta, en veel succes met de komende weken!