De bieren van Het Verzet viert De Ronde: 13

13is één meer dan een dozijn, voor velen een ongeluksgetal, maar in dit geval een lekker pilske. De voorbije weken kon u al lezen waarom Ten Dormaal Amber en Pannepot Reserva 2010 u tijdens de maaltijd zullen vergezellen. Verwelkomd wordt u trouwens door Cuvée De Ranke. Noir De Dottignies, ook een creatie van Brouwerij De Ranke zal u net zoals bovenvermelde brouwsels gezelschap houden aan tafel. Waarom ik koos voor Brouwerij De Ranke, leest u bij Belgian Beer Geek (link).  Tegen de vervlakking van de smaken, verse hop gebruiken en dat al jarenlang, ik zou het zelf niet beter kunnen omschrijven.

 

DRJ_0644-bewerkt

 

Naast al die kleppers hebben we nog wat smakelijke extra’s in petto. Eén van die extra’s is 13, het pilske van Dimitri Messiaen & Koen Van Laere (The Ministry Of Belgian Beer). Na een opleiding zythologie sloegen ze aan het brouwen. Het doel? Geen stevige blonde of een krachtige stout, maar een pils.

Een pils, begot? Wie brouwt dat nu nog?

 

Geloof het of niet, maar een perfecte pils brouwen is niet evident. Het bier moet helder zijn, heeft nood aan de betere schuimkraag, moet redelijk bitter smaken en mag niet te zwaar in alcohol zijn. En toch kozen Dimitri en Koen voor deze bierstijl. Twaalf keer liepen ze met hun hoofd tegen de muur. Twaalf keer mislukte het brouwsel of was het niet wat ze wilden. Tot die dertiende keer… Dat was eindelijk wat het moest zijn. En de 13 was geboren.

 

DRJ_2150

DRJ_2156

DRJ_2183

DRJ_2329 DRJ_5406

DRJ_4660

 

Gewoon voor de fun wat pils brouwen, het verdient respect. Zeker als je dat doet in het land van Stella, Jupiler en Maes. Het grote verschil met hun 13 zit in de puurheid van hun ingrediënten. Het is een artisanale pils, ongefilterd en niet gepasteuriseerd, gemaakt van Belgische hop, Belgische gerst, Gents water en wat gist. Geen extra suiker, maïs of andere toevoegsels dus.

Zelf omschrijven ze hun brouwsel als artisanaal, smaakvol, hedendaags, puur, rock&roll, hip, groen bitter, niet voor grenadine-lovers, …

 

DRJ_5370

 

Omdat deze mannen respect verdienen en toch wel een serieuze portie lef tonen, wilden we hen erbij. Als afsluiter na het menu, voor wie het even wat rustig aan wil doen en de nabeschouwing van de Ronde op het gemak wil herbekijken.

 

Wil je zelf genieten van dit brouwsel en de andere bieren van Het Verzet? Er zijn nog 3 plaatsen vrij….

Inschrijven

 

Meer over 13?

Website

Facebook

 

Drik 13 puur