Een avond bierplezier met Belgian Beer Geek

Toegegeven, ik beschouw mezelf als een beer geek.  De dertien in een dozijn Belgische tripels of abdijbieren waarbij in de verste verste geen abdij te bespeuren valt, verrassen me nog weinig. Let op, een fris pintje tijdens de voetbal of een Duvel als aperitief, dat gaat er vlot in. Voor de rest is het een doel zoveel mogelijk stijlen, soorten en smaken van bieren te proeven. Binnenlandse én buitenlandse trouwens.

Makker PJ deelt de passie en voor zijn verjaardag liet ik dé beer geek der lage landen – Belgian Beer Geek aka Kevin Desmet – een selectie samenstellen.

Belgian Beer Geek is een Belgische blogger uit het Brusselse. Bier is zijn passie en misschien ook wel een beetje zijn leven. Op zijn blog schrijft hij over bier: verhalen, reviews, portretten, etc. Samen met hem ontdekte ik onder andere Brussel (link) Always thirsty…dedicated beer drinker, dat kan tellen.

Wegens een te drukke agenda kon Kevin er zelf niet bij zijn, dus werd alle informatie schriftelijk overgebracht. Het mag gezegd worden: het was een mooie selectie.

Op het menu:

  • Sky Mountain sour – Berliner Weisse  – Buxton & TØ ØI – UK + DK
  • Saison Vignon Mad Saison Cabernet Sauvignon – Saison – Mad Yeast – BE
  • Saison D’Epautra – Saison – Blaugies – BE
  • Mikkeller Koppi IPA – IPA – Mikkeller – DK
  • Bastogne Stout – Stout – Brasserie de Bastogne – BE
  • Rye Smile – barley wine – Weird Beard Brewing – UK

Dit lijstje werd door mezelf verder aangevuld met het Nederlandse Ramses bier en een frambozenstout van de gebroeders Jacobs.

 

pb-buiten-tafel

pb-buiten

 

Omdat ook de maag wat gespijsd moest worden, zorgde ik voor wat hapjes. Bij de Mikkeller Koppi IPA serveerde ik de ondertussen beruchte en bekende lamsbout (recept). Het geroosterde vlees en de Oosterse kruiden vormden een mooie pairing met de citrus- en koffietoetsen van deze IPA.

Ik denk dat ik voor de ganse groep spreek als ik zeg dat er tussen de zes bieren niets slecht zat. Integendeel, elk bier varieerde van goed tot echt zot lekker goed. De favoriet van de groep was de Saison Vignon van Mad Yeast brouwerij. De eigenaar van deze brouwerij is de hoofdbrouwer van Brasserie de la Senne.  Deze Belgische saison kreeg een rijping op Cabernet Sauvignon vaten, wat het bier een fijne elegantie bezorgde. Niet zomaar een pintje, das duidelijk.

Zo werd PJ’s verjaardagsproeverij echt een topavond.

Aangenaam gezelschap, lekker eten en een reeks zalige interessante bieren…what else do you need?

Kevin volgen? Check  Belgian Beer Geek.

pb-binnen-tafel-3

pb-binnen-tafel-4

pb-ardenne

pb-bier

pb-binnen-tafel-5

pb-binnen-tafel