Osteria Moretti

Osteria Moretti: een Italiaans feestje in Hasselt

Op zondagmiddag iets lekker gaan eten, het is niet zelden een probleem. Brunchen kun je overal wel, maar ik vind dat vaak een overprijst concept. De brunch bij Osteria Moretti was indertijd een aangename verrassing. Eindelijk waar voor je geld.

Osteria Moretti is het kind van Alexander Reniers en Tiana Moretti. Met hun restaurant wilden ze een concept voor de toekomst neerzetten. ‘s Middags lunchen, ‘s namiddags aperiteven en ‘s avonds een diner voor een beperkt publiek. Aangezien ze alles met twee doen, blijft het kleinschalig. Alexander deed ervaring op in het Hof Van Cleve, Tiana was lange tijd patissier van Volta. Ervaring genoeg dus. Brunchen kon je er op zondag en het was toen echt de moeite.

Met die positieve herinnering in gedachten reserveerden we last-minute voor een zondagse brunch. Daar aangekomen bleek dat ze nog maar één keer per maand van brunchen deden en er enkel ontbijt en lunch was. Als het dat maar was…

Osteria Moretti

Osteria Moretti

Jacobs in de vlaanders

Dus nestelden we ons op het terras. Ik koos voor een homemade ice tea. En het moet gezegd worden: het zag er niet alleen lekker uit, het was ook effectief lekker. Echt een toppertje. En blijkbaar was ik niet de enige, die het kon smaken. Tiana maakt elke week meer dan 20 liter thee. Stevig.

Als hapje: olijven en bruschetta’s met tomaat. Eenvoudig, puur en lekker. Helemaal zoals het de Italiaanse keuken betaamt. Tussendoor kregen we bezoek van een verwaaide hommel. Dit ter zijde.

We gingen voor de pasta van de dag: rigatoni met de typische Italiaanse venkelworstjes en tomatensaus. Mooi al dente, een smaakvolle saus en mijn favoriete worstjes. Een stevig bord pasta, ideaal op een zondagmiddag. Afsluiten deden we nog met een dessertje. Het is tenslotte zondag, nietwaar? Tiramisu voor I., tartufo nero voor mezelf. De tiramisu was echt een bommetje.

Zon, lekker eten, aangenaam gezelschap…zo mag elke zondag zijn.

Osteria Moretti

Dat het lekker was, moge duidelijk zijn. Tiana en Alexander weten waarmee ze bezig zijn. De focaccia, de pasta, de bruschetta…stuk voor stuk Italiaanse klassieker die quasi perfect gebracht worden. Geen poespas, no nonsens, net zoals de Italiaanse keuken. Hasselt kent veel Italiaans getinte zaken, maar Osteria Moretti is echter echt wel een meerwaarde voor Hasselt. Zonder twijfel.

Wij komen nog terug. En niet alleen op zondag…

PS: ze hebben een kinderstoel.

Jacobs in de vlaanders-7

Osteria Moretti

Jacobs in de vlaanders-9

Osteria Moretti

Osteria Moretti

Osteria Moretti

Osteria Moretti

Osteria Moretti

Aldestraat 20, 3500 Hasselt

Tel: +32 470 42 97 70

www.osteriamoretti.be

woensdag gesloten