Het zuurste feestje van het land.

De verbouwingen zijn leuk, leerrijk en geven voldoening, echt wel. Ze vragen alleen wat tijd. Uiteraard. En in die donkere tijden der graven en boren was er één lichtpunt: het zuurste feestje van het land.

Wat krijg je namelijk als je vier lambikblenders en brouwers der spontane bieren in één hol samensteekt? Inderdaad een vet zuur feestje. Gooi daarbij een food blogger, een paar hobbykoks en een bende bier- en voedselmindende vrienden en je weet het al, de avond moest en zou speciaal worden.

Le Chat Rebelle, de Bokkereyder en de Jacobs broeders zorgden voor het gerstenat. Zelf zorgde ik voor pulled pork en moink balls. Er was kaas van de geitenkaasmeesters Karditsel en van kaasrijper Julien Hazard, verder zelfgebakken zuurdesembrood, kweeperengelei, pensen, crazy stouts, …

Met andere woorden verwennerij voor geest, hart, maag, nieren en lever.

 

zuurste feestje

 

Gedryhopte cider, verse lambik uit een vaatje, framboise met 50% verse frambozen (eat this, Belle vue), zure fruitbieren op basis van mango of wijngaardperzik, we proefden het allemaal. Alle sapjes waren uiteraard eigen creaties van de vier brouwers. Pure ambacht vol passie, als je ’t mij vraagt.

Ook het broodje pulled pork en de moink balls werden unaniem goedgekeurd. Vijf kilo varkensvlees werden door amper 15 man verorberd. Stevig.

Ja, mijn verwachtingen waren enigszins wel hooggespannen, maar werden volledig ingelost.

Lekker bier, lekker eten en een bende vrienden…meer was er niet nodig om de avond tot een succesje om te toveren.

Wordt vervolgd.

 

Zie ook

 

zuur-feestjes-1

 

zuur-feestjes-7

 

zuur-feestjes-9

 

zuur-feestjes-11

 

zuur-feestjes-12

 

zuur-feestjes-13

 

zuur-feestjes-14

 

zuur-feestjes-15

 

zuur-feestjes-18

 

zuur-feestjes-19

 

zuur-feestjes-23

 

zuur-feestjes-24

 

zuur-feestjes-27