de garage

De Garage, de nieuwe streetfood hotspot in 9000

Het moet een maand geleden zijn. Zo rond de Gentse feesten zag ik op Facebook iets verschijnen van een garage in Gent. Jason van J.E.F. en Tom Pauwelyn (bekend van battle 5, Roots, In De Wulf, De Superette, …) zaten er voor iets tussen, maar meer was er niet geweten. Met mondjesmaat verscheen er nieuws.

Het is een samenwerking tussen J.E.F., Cafe GOMEZ en Het Moment. In een garage werd een pop-up neergepoot. Tom en Jason staan er achter de centrale barbecue. De foto van de menukaart en dan vooral de frisco “bier, chocolade en rode vruchten” zorgden ervoor dat ik er echt zo snel mogelijk heen wou.

 

de garage (1 of 7)

 

En zie daar…twee weken geleden schoof ik mijn voetjes onder tafel in hun garage. De menukaart, de inrichting, het wegwerpbestek…het is allemaal zeer basic en doet denken aan de Thaise streetfoodscene. De frigo’s zijn er trouwens gevuld met speciale biertjes.

Wij gaan all the way en kiezen voor de drie starters.

  • droge worst J.E.F.
  • chips, kaascrème en zure room
  • Radicchio, auberginedip, krokant kippenvel

Het worstje legt de lat. Droog en pittig, zo hoort een droog worstje te zijn. Ook de andere twee snacks mogen er wezen. De hoofdgerechten zijn eveneens beperkt tot drie gerechtjes.

  • Pittige glasnoedelsalade
  • BBQ hoeve-kip met look, citroengras en jim jaew spicy dip
  • Kippensoep, kokos, galanga en koriander

Ik ga voor de kip, I. voor de soep. Het is lang geleden dat ik een kippetje at dat zo sappig was. Lekker gekruid ook. De dip en I. haar soepje katapulteren ons helemaal naar Bangkok. Damn, dit is goed. En dan zijn er nog de drie frisco’s. Le moment suprème…hier keek ik al weken naar uit. Ik weet het, uitkijken naar een frisco. Het klinkt wat freaky.

  • Frizzy frisco met limoen en basilicum
  • Chocolade, bier (LeFort) en rode vruchten
  • Witte chocolade, kurkuma en gember

Tom ontgoochelt niet. De frisco doet wat ik er van verwacht had. Mij doen twijfelen of ik nog eentje zou kopen. Ik pas, maar een frisco met bier en chocolade, dat zal ik ook toch eens maken. Ook de andere twee frisco’s worden door ons tafelgezelschap unaniem goedgekeurd.

 

de garage (7 of 7)

 

Wijn in een bekertje, wegwerpbestek, een barbecue, banken, een garage, de sfeer…het streetfood concept klopt wel. Het eten, de aparte bieren en de coole frisco’s tillen het concept echter naar een hoger niveau.

Ja, er beweegt iets in Gent. En daar is De Garage het bewijs van. Tom Pauwelyn is – naar mijn bescheiden en volledige subjectieve mening (we zijn alle twee van Wervik) – een naam om te onthouden. Hij maakte – zo hoorde ik – indruk bij In De Wulf, stond achter het vuur vanaf dag 1 van De Superette en is nu de man van De Garage. Samen met Jason natuurlijk.

 

De Garage, de nieuwe streetfood hotspot van Negenduuzend!

 

 

Meer over De Garage

Nog tot 17 september in de Jan Botermanstraat in Gent.

 

de garage (2 of 7)

de garage (3 of 7)

de garage (4 of 7)

de garage (5 of 7)