Te bezoeken: Vini Birre Rebelli

Komend weekend is de prachtige voormalig Citroën garage aan het Brusselse Yserplein het decor voor een (h)eerlijk festival: Vini, Birre, Ribelli.

Een paar maanden geleden had ik over natuurwijnen en lijstte wat adresjes op (lees: de beste natuurwijnadresjes). Wel, ben je fan van natuurwijnen? Rep je dan 26 en 27 november snel naar Brussel, want het is echt het mekka voor jou.

Net zoals andere jaren focust het festival namelijk op de alternatieve wereld van het brouwen en wijn produceren. Geen industriële grootschalige producten dus, maar ambachtelijke en duurzame wijnmakers, geuzestekers en bierbrouwers. Passie en ambacht, daar draait het om. Je kan er proeven, kopen, luisteren naar producenten, workshops volgen, …

Het festival breidt uit en maakt er dit jaar een punt van om zo weinig mogelijk afval te verzamelen. Zero Waste dus. Een primeur in België. Verder wordt het festival dit jaar erkend en ondersteund door Slow Food International, een beweging die zich inzet voor de duurzame productie van voedsel. Tenslotte wordt ook de lambiek er officieel geëerd als gastronomisch werelderfgoed.

Ik moet helaas passen wegens een verjaardagsfeest van M én een verbouwing, maar dat festival is echt wel een aanrader.

 

vini-birre-reblli

 

Meer info over het festival vind je hier.