PROOF, het whisky (en co) walhalla van Gent

Dat er iets beweegt in Gent, is wel duidelijk. Ajuinen en Look, De Kantien, De Garage … het zijn stuk voor stuk nieuwe concepten. PROOF is nog zo eentje.

PROOF is een shop en bar in het centrum van Gent schuin tegenover het Designmuseum. Het terras telt slechts drie tafels, maar geeft uit op de Gentse wateren. Ideaal voor wie graag naar de bootjes zwaait. Op de menukaart staan een aantal leuke biertjes zoals Delta IPA van Belgian Beer Project, kaasjes van het Hinkelspel en uiteraard allerlei sterke dranken.

PROOF

proof boekje lezen ajujn look speeloewinekl (12 of 23)

Uiteraard want PROOF is gespecialiseerd in gin, whisky, rum en andere kortendrank. Eén van de mannen achter het concept is Jeroen Moernaut, die ook achter The Bonding Dram (online whisky shop) zit.

PROOF is ook een winkel, zoals ik al schreef. En wat is nu het grote voordeel? Wel, je kan er proeven van de flessen alvorens een welbepaalde fles te kopen. Even nippen, vind je het lekker? OK? Dan kun je de fles kopen. Daarnaast kun je ook kleinere flesjes kopen. Geen zin in een grote fles? Dan koop je toch gewoon 5, 10 of 15cl. Perfect als je graag wat variatie hebt. Ik kocht mij er alvast een rum uit Barbados.

Best wel geniaal vind ik dat concept. Cadeautje nodig? Zin in iets sterker? Dan is PROOF de place-to-be.

Meer weten?

 

PROOF

 

PROOF

 

PROOF

 

PROOF

 

PROOF