Hcdpierre stelt voor: Irish Beer Tasting by Belgian Smaak

Ierland… ik geraak niet verder dan groen, kabouters en koffie. Ierse bieren? Jah,  er is Guinness natuurlijk en voor de rest? Geen idee.

Nu wil het toeval dat ik via via in contact kwam met het bloggersduo achter Belgian Smaak. Je bekijkt hun blog maar eens voor meer uitleg. Samengevat gaat het om een Belgische chocoladefan en Ierse bierliefhebber. Hun passies zijn verenigd in Belgian Smaak. Vooral het bierluik interesseerde me wel.

Ik heb het wel voor de ongedwongen sympathieke en laagdrempelige bierwereld, moet ik toegeven. Ondanks pogingen van bierorganisaties, merken en topchefs staat wijn nog steeds hoger aangeschreven dan ons Belgische bieren. Dat is toch althans hoe ik het zie. En dat is jammer, want we hebben echt wel pareltjes van bieren. Mijn ervaringen met het biermilieu beperken zich tot het geven van een aantal demonstraties voor bierorganisaties rond koken met bier, wat privé initiatieven zoals Het Verzet en één enkele tasting in Waregem. Mijn interesse in die wereld heeft er mede voor gezorgd dat ik me heb ingeschreven voor de cursus van biersommelier. Maar dat is een ander verhaal.

Ik sta ook open voor andere bieren, hou wel van een uitdaging en breng af en toe wel eens wat mensen samen. Deze drie “excuses” samen met het enthousiasme van Bréandan, de Ierse helft van het bloggersduo, waren de aanleiding voor het komende evenementje: een  Irish Beer Tasting.

Het concept is eenvoudig. Ik stel mijn woonkamer open voor een tiental mensen. Bréandan komt met een selectie van zes Ierse bieren. Het doel is eenvoudig, doch niet simpel: verras ons. Toon ons dat Ierland meer is dan groen, kabouters en koffie. We zijn geen kenners, maar verwachten enkel degelijk gerstenat in ons glas. Hij ging de uitdaging aan en voorziet zelfs een aantal hapjes bij de bieren.

Ik moet bekennen dat ik er zeer hard naar uit kijk. Ik ben echt benieuwd met wat hij komen zal.

Interesse om te komen?

Inschrijven kan via declercqpieter@gmail.com. Meer info krijg je via mail.

. Irish-beer-tasting