Update: 4344 uren ML

Vandaag, 21 mei, omstreeks 17.17 zijn wij exact 4344 uren (lees: zes maanden) met drie. Ik hou ML bewust weg van deze blog. Er was De aankondiging en er was de update van 1 Maand ML. Voor de rest hou ik haar bewust weg van alles wat online materie betreft.

De zes-maanden-mijlpaal leek me echter voldoende speciaal voor een korte terugblik op het voorbije halfjaar. Dat de tijd vliegt, is in dit geval een understatement. Dat de voorbije twee kwartalen heftig waren, ook dat is zonder meer een understatement. Ondanks de OK nachten, was het toch niet zo evident. Vond ik.

Ik heb verbazingwekkend veel kunnen doen. Het Verzet viert de Ronde was de uitschieter (link), maar er was ook het bloedworsten rollen (link), het dessert maken voor de Film Food Friday, een whiskyavond (link), de tocht doorheen de Kempen (link) en ja, zelfs een trip met het vliegtuig naar Kopenhagen (verslag). Ik ging eten bij L’Air du Temps en The JaneCochon de luxe ging helaas (voorlopig nog) niet door, maar wordt alvast goedgemaakt met een bezoek aan Souvenir in juni.

En ik die soms dacht dat ik niets meer ging kunnen doen…

ML

Nu goed, ere wie ere toekomt. Zonder IR was dit niet gelukt. Ze nam en neemt het grootste deel van de nachten op zich en beschikt – zo blijkt – over een enorm vermogen aan geduld en verdraagzaamheid. Bovendien hebben we met ML een goede slaper, een – O wat een verrassing – flinke eter en echt vrolijk dametje. Mede hierdoor kon ik echt veel doen, waarvoor dank.

Daarom kan ik nu al verklappen dat er voor de tweede helft van het jaar heel wat te gebeuren staat. Twee topdames in huis, lucky me!

Tenslotte, aangezien dit in sé een food blog is, het recept van ML haar favoriete groentepap.

Recept: groentepap voor ML

Nodig

1 zoete aardappel, 1/2 venkel,  een stuk butternut pompoen, 1 el olijfolie, 1 el water

Werkwijze

  • Schil de groenten, snij in stukjes. Doe in een Ikea potje (die witte met het rode deksel). Voeg een scheut water toe en stoom gaar in de microgolf (ongeveer 8 minuten).
  • Giet af en mix fijn met de olijfolie en de eetlepel water.
  • Laat wat afkoelen en serveer.

IMG_2343