Over het “Wat nu?” na zeven battles en de 2de helft van 2014

“Zijt gij daar weeral met uw dessert battles?”

Wees gerust, mijn beste, het is bijna voorbij. In feite wil ik het deze keer maar over één vraag hebben. Het is een vraag dat ik bewust niet uitgebreid beantwoord heb in het interview met mezelf.

 

“Wat komt er na de battles?”

 

Sowieso komen er nog. Zeker en vast. Concreet ligt er nog niets vast en zijn er geen effectieve plannen, maar ja, er komen nog dessert battles. Tegenstanders én inspiratie genoeg. Al is het maar, omdat ik dan zelf nog eens de gelegenheid zie om wat lekkere dessertjes te eten.

 

100A9743

 

 

 

Eerst ga ik wat herbronnen, wat uitrusten. Ik had de organisatie wat onderschat, dat geef ik toe. We blijven bezig, want er staan me nog wel wat uitdagingen te wachten. Vanaf oktober volg ik een zythologie – of bierkenneropleiding. Lancunes opvullen, altijd leuk. Dat brengt me bij mijn voornemens voor 2014. Begin dit jaar had ik er een aantal neergepend in het Hot Plan de Pierre.

Hot Cuisine de Pierre wou een platform zijn. Niet alleen voor mijn eigen culinaire uitspattingen, maar ook voor anderen. Zo organiseer ik bijvoorbeeld op 13 september een Irish Beer Tasting. De Ierse helft van het bloggersduo Belgian Smaak zal een aantal originele smaakvolle bieren voorstellen in mijn living. Ik de gathering, Belgian Smaak the story. Kruisbestuiving, kansen geven, etc. Altijd leuk en smakelijk.

Irish-beer-tasting

Minder (maar beter) vlees eten, lokale groenten eten en bewuster omgaan met wat we eten, ook dat was een voornemen. Niet eenvoudig, ik geef het toe. Onze vleesinname is effectief gezakt en we proberen zo vaak mogelijk te letten op de herkomst van het lapje dat op ons bord terecht komt. Vooral bij groenten en fruit merk ik dat we – zowel ik als IR – meer en meer letten op de herkomst. De groenten, zeker nu we verhuisd zijn, komen erg vaak van de tuinen van onze grootvaders. Appels uit Nieuw-Zeeland en aardbeien in januari, het komt er bij ons niet meer in. Nooit meer? Dat niet. Op dit moment liggen er twee mango’s en een pompelmoes in de frigo. Heilig zijn we dus niet.

Back to Basics was ook zoiets. Ik maakte voor de eerste confituur, stak kip in hooi en bereid de komende zaterdag terug Hot Cornichons de Pierre.

cornichons-3-2

 

Samengevat ben ik dus best tevreden over de eerste helft van het jaar. Het eigen niveau is serieus gestegen, er zijn een aantal zeer geslaagde projecten geweest en ons eigen voedingspatroon is toch wel wat duurzamer geworden.

Voor de tweede helft van 2014 hoop ik op nog meer lekkers en verwacht ik nog interessante uitdagingen. De grootste uitdaging staat ons half november te wachten: de geboorte van ons dochtertje. (jaja, inderdaad, een primeur op de blog)

To be continued…