Het boerenjaar 2014 en iets met gezouten chocolade ballen

EEven intellectueel doen. Conscience Hendrik schreef in 1867: ”Hij zou misschien wel rijk geworden zijn, want hij heeft vele goede boerenjaren beleefd”. Wel, financieel rijk ben ik niet geworden, maar 2014 was wel een boerenjaar. Tijd dus voor een terugblik. Wees gerust, net zoals vorig jaar overval ik u niet met lijstjes. Vorige week vrijdagochtend was ik op weg richting Medialaan. Uit de boxen knalde Chocolate Salty Balls. Bovendien was het eindelijk nog eens heerlijk rustig op die verdomde E314. Ja, ik kon doorrijden en het was vrijdag. Een licht euforisch gevoel overmeesterde me en zorgde ervoor dat ik begon te mijmeren over het voorbije jaar, want 2015 staat te popelen om van start te gaan.

Gewoon even op de Play-knop klikken en verder lezen. Gezelligheid troef.

Nog niet op play geklikt? Hup hup, zeker doen. Pret verzekerd.

2012 was privé en professioneel wat minder, maar betekende de bevestiging van HCDP (zie overzicht 2012). 2013 eindige op privé, professioneel en bloggersvlak prachtig. (zie overzicht 2013)         In 2014 werd die lijn positieve lijn doorgetrokken. Op een grafiek, snel en slecht getekend, ziet dit er waarschijnlijk ongeveer zo uit.

unnamed

Prachtig, dat tekentalent van me. Ik had mezelf eind 2013 een plan uitgeschreven: het Hot Plan de Pierre. Zie het als wat doelstellingen voor 2014. En ik moet zeggen: ik heb het er rekening mee gehouden. Is er ruimte voor beterschap? Uiteraard. Punt 4 bijvoorbeeld. Het te veel weggooien blijft een hekel punt en staat dan ook hoog in mijn lijstje voor volgend jaar. We aten meer groenten en fruit uit het seizoen en van eigen bodem. Vooral de maanden augustus tot oktober waren top. We kochten amper nog groenten, met dank aan de grootvaders hun oogst. Ook werd er minder vlees gegeten. Dat was omwille van de onregelmatige uren en het vaak laat thuis zijn, niet altijd evident. Toch probeerden we vlees van zo’n goed mogelijke kwaliteit te eten. Tenslotte werd ook het back to basics idee verder uitgewerkt. De cornichons zijn terug, ik maakte mirabellen in, stak kip in het hooi, etc. Het Hot Plan de Pierre was zo een mooie leidraad voor een boeiend jaar.

groenten-klein

Maar er was meer…

De battles natuurlijk. Vijf dessertbattles en het concept op Folie Culinaire waar ik dapper mocht mee strijden. Zot veel desserts, coole tegenstanders en leuke locaties.

Een nominatie voor de Weekend Blog Awards. Altijd goed voor het zelfvertrouwen.

Een vermelding in de Culinaire Ambiance. Goed voor het ego.

Zelf georganiseerde diners en namiddagen met leuk gezelschap en lekkere klassiekers (diner à la Gantoise, Over bier en vlees, Ronde van Vlaanderen, Irish beer tasting). Small gatherings, great stories, remember.

groepsfoto

Ik at lekker. Bij Volta, Leo Desserts, J.E.F., Benoit en Bernard Dewitte, Bistro Bis, Hotel Damier en Likoké natuurlijk.

Ik kookte lekker. U checkt het zelf maar eens bij recepten.

En de komst van ML natuurlijk.

Helaas verloor ik ook één van mijn leermeesters. JW, we gaan u niet vergeten.

blog-ml-4

Maar goed, ik ben tevreden van 2014. Er is gewoon te veel om op te noemen. Dank aan allen die kwamen eten, bij wie ik ging eten, die samen kookten, die steunden en hoorden of gewoon hier kwamen lezen.

2014 was een boerenjaar! En ik kan niet ontkennen, dat ik zeer benieuwd ben wat 2015 zal brengen.

Smakelijk eten!