2013: een overzicht

Het jaar zit er quasi op. Nog iets meer dan 24 uren zijn we verwijderd van het 14-jarig jubileum van de – weliswaar overroepen – Millenniumbug. Mocht u zich dat wannabe beest overigens natuurlijk nog herinneren. Iedere website, blog of krant verwent u komende dagen met een overzicht. Vaak mooie, overwegend droevige foto’s tonen u met welke gebeurtenissen 2013 de geschiedenis zal ingaan.

Ik doe er niet aan mee. Geen overzicht vol lijstjes voor Hot Cuisine de Pierre. Wees gerust, er gebeurde genoeg. Ik zou u kunnen schrijven over mijn favoriete restaurants. Vooral in het eerste deel van het jaar ging ik veel eten. De Veranda verraste, De JEF vroeg om meer, Volta trok de lijn door en In De Wulf blies omver. Maar een lijstje, nee, daar doe ik niet aan mee. Coeur D'Artichaut-3 Verder zou ik u kunnen vertellen over de meest geslaagde activiteiten door Hot Cuisine de Pierre in elkaar gestoken. Er was het sublieme evenement rond 100 jaar De Ronde. Het Verzet vierde ook het WK Wielrennen. Tenslotte waren er nu al de epische dessert battles (#1 en #2). Allemaal heerlijke activiteiten, die ik echter niet in een lijstje gooi. Hoogtepunt 3-8 sky tree nacht-3Hoogtepunt 2-5 Daarnaast zijn er ook nog de reizen. Ja, er was ver van huis het prachtige Japan. Ook Australië, Cambodja en Laos mogen nu – voor even toch – van het lijstje met “Te Bezoeken Landen” geschrapt worden. Dichter bij huis was er Bordeaux, Berlijn en Noord-Frankrijk. Ja, in 2013 zag ik weer wat meer van de wereld. Maar de wereld in een lijstje, dat gaat niet. IMG_0202 FB Cambodia Siem Reap -5 Tenslotte zou ik een overzicht van de meest geslaagde gerechten kunnen geven. Het doperwtenijs met chocolade was verrassend. Spritomania was fris en sprankelend. De Hot Burger de Pierre was een smaakbom en de huisgemaakte Hot Cornichons de Pierre zijn top. Een lijstje zou ik kunnen doen, inderdaad, maar neen, daar hou ik niet van. cornichons-3-2 Sprite-4 U leest het 2013 was top. Over het plan voor 2014 heb ik graag een andere keer!