Cochon de luxe

Cochon de Luxe: feest in de Brabantdam

Tom Van Lysebettens en Alison Roels openden net iets meer dan een jaar geleden Cochon de Luxe. Na jaren werken in Coeur D’Articaut (link), twee crazy dessert battles (battle 3 en battle 8), was het eindelijk tijd voor een eigen zaak. Normaalgezien ging ik er toen ook dadelijk eten, maar een bejaarde man strooide roet in het eten (link).

Goed, terug naar het heden. Eindelijk was het dus van dat: eten bij Cochon de Luxe.

Starten deed ik met het betere pintje, een L’Arogante van de Proefbrouwerij uit Lochristi. Het is een hoppig stevig blondje, wat ik wel kan smaken zo bij de start van een diner.

cochon-de-luxe

Wie Tom volgt op Instagram, weet dat hij zijn bordjes verzorgt. Een mopje of met een hoekje af hoort bij Tom. En dat geeft terecht een extra dimensie aan het gerecht. Vanaf de eerste hapjes kwam die dimensie duidelijk naar voor. In het gouden zwijntje bijvoorbeeld… een combinatie van hammousse en zwarte truffel onder een goudlaagje. Een geslaagde combi. Ook het krabbolletje met appel en kokoscrumble was een streling voor het oog (en tong).

Het eerste gerechtje luisterde naar de omschrijving kokkels, komkommer, zure room en pompelmoes. Lekker mooi en fris. Ideaal als opbouw naar de rest van de avond. Het tweede gerecht ging nog een stapje verder. Grijze garnaal, doperwt, dooier, dragon, superlekker! Het frisse van de doperwten en dragon, het vette van de dooier en de subtiele smaak van de grijze garnaal, mooie en lekkere combinatie. Wij waren allemaal fan.

cochon-de-luxe-7

Bordje na bordje toonde Tom zijn artistieke en culinaire kunnen. Zo ook bij de gegrilde courgette, Gentse Keizerkaas, basilicum en hennep. Het kippenvelmomentje en de Gentse waterzooi waren er voor mij persoonlijk boenk op. Alweer zeer mooi en overheerlijk. Een sappig stukje kip kwam met een heerlijk sausje en perfect gegaarde groentjes. Nog een bordje graag!

Voor de nagerechtjes heb ik altijd wel een plaatsje vrij. De smiley van het eerste dessert lachte ons toe: een frisse combinatie van mango, passievrucht, yoghurt en speculaas. De smaken gingen mooi samen, maar ik miste wat krokant. Net iets te veel moes voor mij.

cochon-de-luxe6

Cochon de luxe

cochon-de-luxe-3

cochon-de-luxe-2

Met het tweede nagerechtje op basis van chocolade en kokos bracht Tom ons gezelschap even in extase. Ongetwijfeld samen met de kip de populairste gerechtjes van de avond! Afsluiten deden we met een koffie en zijn bekende Russian Roulette: een praline in de vorm van de kogel, waarbij 1 op de 100 vol chilipeper zit. Een leuk (en lekker) extraatje…met een knipoog.

Respect voor Alison en Tom.

Ze doen het toch maar netjes met hun twee, terwijl boven een kleine peuter ligt te ronken. Zijn gerechten zijn minstens even mooi als wat zijn Instagram laat doorschijnen. Er zit duidelijk een kleine artiest in grote Tom. Samen met Alison vormt hij een geoliede tandem, die ons van het begin af aan thuis liet voelen en ons een paar keer imponeerde met smaakvolle combinaties.

Respect, jongens, echt waar!

 

 

Meer info

Cochon De Luxe

Brabantdam 113

9000 Gent

website