Hapje: cannelloni van Gandaham en rivierkreeft

Mocht je nog op zoek zijn naar een lekker hapje om jouw gasten op Oudejaar mee te verrassen, dan is dit misschien de oplossing. Chef Jurgen Baumann gaf ons dit recept mee tijdens één van de voorbije kooklessen. Alle rechten behoren hem dus toe. Dit hapje is niet het meest goedkope, maar het is echt wel lekker. Bovendien is het niet veel werk. Reken op een halfuurtje. Tenslotte kun je alles op voorhand maken. Handig, niet? U hebt mijn woord!

Ingrediënten:

(ongeveer 30 hapjes) 75 g pijnboompitten, 250 g gekookte rivierkreeftstaartjes, 2 appels (Jonagolds), 1 citroen, koriander, olijfolie, chardonnay-azijn (of witte wijnazijn), peper en zout, 20 sneden Gandaham.

hapje-gandaham

Werkwijze:

–          Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen.

–          Snijd de rivierkreeftjes grof.

–          Schil de appelen, maak fijne reepjes met een een mandoline (eventueel) en snij in brunoise. Meng dadelijk met citroensap.

–          Meng de rivierkreeftjes met de appelblokjes en de pijnboompitten. Breng op smaak met een eetlepel gehakte koriander, wat olijfolie en chardonnay-azijn. Kruid met peper en zout.

–          Lepel op elk sneetje wat van het mengsel. Rol voorzichtig op en snij in twee.  Serveer op een bordje of een lepel.

Copyright: Recept van chef Jurgen Baumann, cursus vis- en streekgerechten, Spermalie Hotelschool.