21/07 Dessert Battle 7: “België”, Hot Cuisine de Pierre vs Sven Coryn**

21 Juli, dan vindt de zevende dessert battle plaats. De voorbije zes keer waren het stuk voor stuk lekkere, gezellige middagen en avonden. Nu is het tijd voor de voorlopig laatste battle. Voorlopig? Inderdaad, er verandert heel wat, maar daar wil ik het liever een andere keer over hebben.

Binnen amper 10 dagen vecht ik nog een keer tegen Sven Coryn. Nog een keer? Jawel, tegen Sven Coryn begon het allemaal. Ondertussen gebeurde al heel wat. Hij verhuisde naar De Jonkman en ging zo van een 1 naar een 2-sterrenrestaurant. Ik vocht verder vijf battles uit. Onze beide niveaus zijn dus gestegen. Toen werd het 2-1 voor Sven, benieuwd of ik ook deze keer een punt kan pakken.

Plaats van gebeuren is het heerlijke restaurant Kok Au Vin in Brugge. Omdat het op de Nationale Feestdag is, kiezen we voor het thema België. Voor nummer zeven halen we nog eens alles uit de kast en werken we in twee teams.

Team 1: 

Desserts: Sven Coryn, De Jonkman**

Pairing: Jonas Van Thillo, In De Wulf*

 

Team 2:

Desserts: Pieter Declercq, Hot Cuisine de Pierre

Pairing: Isabelle Quirynen, Bitter Zoet Chocolade

 

Sven en ik vechten in vier rondes. Een fris hapje met lokale groenten, wordt gevolgd door twee volwaardige rondes “Aardbei” en “Chocolade”. We sluiten af met een bekende koffietafel, waar we elk drie onderdelen serveren.

Bij de hapjes zorgt Jonas voor een aperitief. Bij ronde 2 en 3 zullen Isabelle en Jonas strijden om de beste pairing. Afsluiten doet Isabelle met een verrassing.

Alles zal Belgisch zijn. Dus ook Isabelle en Jonas zullen met Belgische dranken werken. Kortom, het wordt de moeite!

Battle 7

 

 

Het relaas van de andere battles lees je hier:

Battle 1 vs Sven Coryn Brugge

Battle 2 vs Maarten Jordaens, Brussel

Battle 3 vs Tom Van Lysebettens, Gent

Battle 4 vs Sander Goossens, Antwerpen

Battle 5 vs Tom Pauwelyn, Wervik

Battle 6 vs Pieter De Volder, Leuven