Mijn 18-jarige vriendin Glen F. houdt van chocolade    

Vorige week maakte ik kennis met een 18-jarige dame: Glen. Fiddich Glen. Een mooie lichtbruine kleur. Pittig fruitig kantje. Beetje rond. Zacht karakter.

Net zoals bij alle vrouwen telt niet de leeftijd, maar de smaak. En effectief, ze heeft goeie smaak. In de week komt ze graag op bezoek. Het ideale gezelschap na een drukke werkdag.

Ze is niet te moeilijk, noch te zwaar en toch… ze heeft een complex trekje. Ze lust ook wel wat chocolade. Niet te donker, ook niet te wit. Van die donkere melkchocolade met nootjes. Dat vind ik – persoonlijk – een mooie combinatie.

whisky2

 

Ik ben een whisky fan. De samenwerking met The Bonding Dram of het dessert tijdens battle 7 zijn maar twee voorbeelden. En ja, die Glenfiddich 18y Single Malt, ik hou er wel van. Echt mijn ding. Niet te licht, behoorlijk wat smaak, maar ook niet te zwaar. Het blijft geen uren hangen, maar vervaagt ook niet in het niets na een maaltijd.

Nee, het is een mooie gebalanceerde, complexloze whisky.

 

*Met dank aan Oona.be.